Web Analytics
Izraelski vojnici ubili osam Palestinaca u raciji na Zapadnoj obali - BetaRS

Izraelski vojnici ubili osam Palestinaca u raciji na Zapadnoj obali

Svet | 09.11.2023 | access_time 14:50
Izraelski vojnici ubili osam Palestinaca u raciji na Zapadnoj obali
Foto: Majdi Mohammed/AP
Izraelski vojnici ubili su danas osam Palestinaca tokom racije u Dženinu na severu okupirane Zapadne obale, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestinske uprave.

Teški sukobi su nastavljeni popodne, rekao je novinar agencije Frans pres koji je bio svedok udara iz izraelskog vojnog aviona, nekoliko snažnih eksplozija i vatre iz malokalibarskog oružja.

Gust crni dim se dizao iznad grada, uporišta naoružanih organizacija na severu Zapadne obale, koja je pod okupacijom Izraela od 1967. godine i obližnjeg izbegličkog logora.

Četrnaestoro ljudi je raneno u sukobima tvrdi Palestinska uprava.

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa (WAFA) je objavila da su "velike snage okupatorske vojske" upale u Dženin na nekoliko mesta.

Spasilac palestinskog crvenog polumeseca je ranjen metkom u leđa. To se desilo kada je vozilo hitne pomoći gađano tokom racije, objavila je ta organizacija na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

Izraelska vojska je saopštila da njene snage dejstvuju u Dženinu, ali bez daljih detalja.

Od početka rata započetog napadima Hamasa iz Pojasa Gaze na Izrael najmanje 170 Palestinaca je ubijeno na okupiranoj Zapadnoj obali od strane izraelskih vojnika ili jevrejskih naseljenika, po podacima palestinskog Ministarstva zdravlja.

Izraelska vojska je saopštila da je više od 1.000 Palestinaca na Zapadnoj obali uhapšeno od tada i da je većina uhapšenih povezana s Hamasom.

Međutim po podacima palestinskog kluba zatvorenika uhapšeno je više od 2.000 Palestinaca.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika