Web Analytics
Obradović: Nacionalno okupljanje nadstranački format, samo zajedno možemo menjati Beograd - BetaRS

Obradović: Nacionalno okupljanje nadstranački format, samo zajedno možemo menjati Beograd

Politika | 09.11.2023 | access_time 18:40
Obradović: Nacionalno okupljanje nadstranački format, samo zajedno možemo menjati Beograd
Foto: Beta/Miloš Miškov

Jedan od predstavnika liste "Nacionalno okupljanje" i lider Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je ta koalicija format koji prevazilazi stranke, lidere i pojedince i koja jedino zajednički može da napravi promenu u Beogradu.

"To je vid nadilaženja svih stranačkih i individualnih razlika koji može da donese tu korenitu promenu", naveo je Obradović na konferenciji u Beogradu.

Lista 'Nacionalno okupljanje', koja je četvrta po redu lista na izborima 17. decembra, predstavila je danas deset srpskih intelektualaca, nestranačkih ličnosti, koji su dali podršku toj listi.

Jedna od predstavnica liste "Nacionalno okupljanje" i predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, navela je da će svi intelektualci koji su podržali listu biti angažovani u kampanji.

"Narodu su pripala poskupljenja, nesigurnost i akcize, ali mu je pripala i istorijska odgovornost. 'Nacionalno okupljanje' nije puka predizborna koalicija, ovo je odgovor na sve ultimatume, ovo je sabornost i sabiranje koji imaju nameru da nastave borbu za nacionalne interese", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Nacionalno okupljanje" profesor Ratko Ristić naveo je da ta lista ima za cilj da povrati teritorijalni, politički i ekonomski suverenitet Srbiji.Pored Ristića na konferenciji su bili i profesori Univerziteta u Beogradu Aleksandar Lipkovski, Dušan Proroković, Zoran Čvorović, Dragan Krsmanović i drugi, koji su upisani kao kandidati za poslanike na listi "Nacionalno okupljanje".

Video materijal dostupan OVDE.

Teme