Web Analytics
Sutra u Srbiji oblačno i hladnije, mestimično sa kišom - BetaRS

Sutra u Srbiji oblačno i hladnije, mestimično sa kišom

Društvo | 10.11.2023 | access_time 12:00
Sutra u Srbiji oblačno i hladnije, mestimično sa kišom
 U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije posle podne i uveče u većini krajeva prestanak padavina, a zatim i postepeno smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje.

Kiša će posle podne na visokim planinama iznad 1.500 metara nadmorske visine preći u sneg. 

Duvaće slab i umeren vetar, posle podne u kratkotrajnom pojačanju zapadni i severozapadni, samo još ujutro i pre podne na jugu i jugoistoku zemlje duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će sredinom dana i u ovim predelima skrenuti na zapadni i severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće od sedam stepeni do 11, a najviša od devet do 14 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Kasnije posle podne prestanak padavina, a zatim i postepeno smanjenje oblačnosti.

Temperatura će bez većeg kolebanja biti od 10 do 13 stepeni.

U nedelju i ponedeljak jutro će biti sveže ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana u ponedeljak pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom, a u utorak umereno oblačno i u većini krajeva suvo, samo na severu ponegde sa slabom kišom. Zatim ponovo promenljivo sa češćom pojavom kiše, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu novembra.

Biometeorološka prognoza za subotu, 11. novembar 2023. godine:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Bolovi u mišićima i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. 

Teme