Web Analytics
Đurđević Stamenkovski: Zastava lažne države uz srpsku u Parizu, dodatno poniženje na Dan primirja - BetaRS

Đurđević Stamenkovski: Zastava lažne države uz srpsku u Parizu, dodatno poniženje na Dan primirja

Politika | 11.11.2023 | access_time 13:35
Đurđević Stamenkovski: Zastava lažne države uz srpsku u Parizu, dodatno poniženje na Dan primirja

Predsednica strake Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da je isticanje kosovske zajedno sa zastavom Srbije na Pariskom mirovnom forumu koji se održava u Francuskoj "dodatno poniženje za Srbiju" na dan kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.


"Tzv. zastava lažne države, nastale na kršenju međunarodnog prava, uzdignuta je zajedno sa zastavom Srbije koja je u Prvom svetskom ratu izgubila trećinu stanovništva. I to najbolje pokazuje kakav je odnos EU prema Srbiji, ali i prema istoriji čitave Evrope", rekla je Đurđević Stamenkovski, a prenela stranka u saopštenju.

Đurđević Stamenkovski je danas obišla kuću učesnice Balkanskih i Prvog svetskog rata Milunke Savić, žene sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, navodeći da su je Francuzi nazivali "Jovankom Orleankom i bili zadivljeni njenim podvizima".

"Danas u toj istoj Francuskoj održava se Mirovni samit, gde učestvuju (kosovski premijer) Aljbin Kurti i (predsednica) Vjosa Osmani kao predstavnici lažne i nepriznate države Кosovo", navela je ona.

Đurđević Stamenkovski je ocenila da se Srbija danas ponovo suočava "sa ultimatumima da se odrekne svoje državnosti i slobode".

"Mi ih moramo odbaciti, baš kao što su to učinili i naši preci", navela je predsednica stranke Zavetnici, koja će na izborima 17. decembra nastupiti u koaliciji "Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga" sa pokretom Dveri.

Teme