Web Analytics
Izraelska vojska najavila da će pomoći evakuaciju beba iz bolnice u Gazi - BetaRS

Izraelska vojska najavila da će pomoći evakuaciju beba iz bolnice u Gazi

Svet | Izvor: Beta | 11.11.2023 | access_time 20:30
Izraelska vojska najavila da će pomoći evakuaciju beba iz bolnice u Gazi

Izraelska vojska je danas saopštila da će pomoći evakuaciju beba iz najveće bolnice u Pojasu Gaze u vreme kada su pojačane borbe između vojnika i palestinskih boraca u tom području.

"Zaposleni u bolnici Al-Šifa su zamolili da sutra mi pogmnemo da se evakuišu bebe sa odeljenja pedijatrije u bezbedniju bolnicu. Mi ćemo pružiti neophodnu pomoć", rekao je vojni portparol kontra-admiral Daniel Hagari na konferenciji za novinare, prenela je agencija Frans pres.

On je rekao da kopnene snage uz podršku iz vazduha i SA mora "produbljuju" operacije u izbegličkom logoru Al-Šati u Gaza Sitiju.

Uz to je označio lažnim izveštaje da je izraelska vojska pogodila bolnicu Al-Šifa i da opkoljava i cilja bolnice u Gazi, rekavši da IDF (Izraelske odbrambene snage) ne napadaju bolnice.

"Mi se borimo protiv teorista koji su izabrali da se bore blizu bolnice Šifa", rekao je portparol i najavio da će IDF nastaviti da pušta pacijente i zaposlene u bolnicama u Gazi i sve sa severa koji se ne bore da se evakuišu na jug, te da je danas razgovarao sa zaposlenima u bolnici da im to sve kaže.

"Ima puno dezinformacija iz Gaze danas. Zato ja želim da objasnim činjenice. Nema opsade, ponavaljem nema opsade bolnice Šifa. Istočna strana bolnice je otvorena za bezbedan prolaz stanovnika Gaze koji žele da napuste bolnicu", rekao je Hagari dodajući da direktno i redovno razgovara sa zaposlenima.

"Postoji nešto što svet ne sme da zaboravi i mi nećemo dozvoliti svetu da zaboravi, Hamas drži taoce 239 muškaraca, žena i dece, starijih osoba i beba, ne zaboravite beba- 36 dana. To je zločin protiv čovečnosti i mi nećemo dozvoliti da svet to zaboravi", rekao je portparol na engleskom jeziku, preneli su izraelski mediji.

On je procenio da Hamas gubi kontrolu nad severnom Gazom i da se civili evakuišu protivno instrukcijama "terorističke" organizacije.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika