Web Analytics
Umro legendarni fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić - BetaRS

Umro legendarni fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić

Fudbal | Izvor: Beta | 12.11.2023 | access_time 13:10
Umro legendarni fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić
Legendarni fudbaler Partizana, član čuvenih "Partizanovih beba" Mustafa Hasanagić umro je danas u 83. godini.

"Sa žalom smo primili vest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član Partizanovih beba i legendarni napadač najbolje Partizanove generacije Mustafa Hasanagić", saopštio je Partizan.

Hasanagić je bio jedan od najboljih igrača u istoriji Partizana, za koji je od 1962. do 1969. godine odigrao 337 utakmica i postigao 355 golova.

"Ne postoji igrač koji je, ne samo u dresu parnog valjka, već u Srbiji generalno, u najjačem rangu takmičenja postigao više golova nego što je odigrao mečeva. To je uspeo samo legendarni Mujo, koji nas je danas napustio u 83. godini", naveo je Partizan.

"Golovi su bili njegova opsesija, dao ih je mnogo lepih, najviše na njegov prepoznatljiv način, primi loptu na grudi i onda uhvati volej i pošalje je pod prečku. Nekada levom, nekada desnom nogom, tu nije pravio razliku. Voleo je i igru glavom, a upravio takav jedan postignut u 'večitom' derbiju mu je, kako je sam isticao, najdraži u karijeri", piše na klupskom sajtu.

Crno-beli su naveli da Hasanagić nije bio cenjen samo u Jugoslaviji, već i u Evropi i svetu.

"U Švajcarskoj je imao nadimak Kralj, Englezi su ga se plašili, a veliki Pele je u ovo vreme imao veliko poštovanje prema njemu, baš kao što i on ima prema legendarnom Brazilcu. Jedan i neponovljivi Mustafa Hasanagić. Mujo, neka ti je večna slava", naveo je Partizan.

Teme