Web Analytics
Skupština Srbije formirala Nadzorni odbor za izbornu kampanju - BetaRS

Skupština Srbije formirala Nadzorni odbor za izbornu kampanju

Politika | 13.11.2023 | access_time 10:35
Skupština Srbije formirala Nadzorni odbor za izbornu kampanju
Foto: Milos Miskov
Skupština Srbije saopštila je danas da je konstituisala Nadzorni odbor za izbornu kampanju, koji će vršiti nadzor nad postupcima političkih stranaka, podnosilaca proglašenih izbornih lista, kandidata za narodne poslanike i javnih medijskih servisa uoči izbora 17. decembra.

"Nadzorni odbor za izbornu kampanju apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da na civilizovan, pristojan i dostojanstven način predstave pluralizam političkih ideja za koje se zalažu. Tolerantan politički ton kampanje jedini može da doprinese stabilnosti društva i razvoju pluralizma i društvene solidarnosti", navodi se u saopštenju.

Nadzorni odbor je pozvao javnost, odnosno sve subjekte koji su učesnici, posmatrači ili su na drugi način zainteresovani za izborni proces, da svoje predloge, primedbe, saznanja o eventualnim nepravilnostima ili sugestije upute tom odboru.

Podsetili su da izborna kampanja za parlamentarne izbore traje do 14. decembra u ponoć, pa se "u tom kratkom roku moraju obaviti mnogi poslovi koji su u nadležnosti Nadzornog odbora".

"Sa svoje strane Nadzorni odbor za izbornu kampanju će svojim proaktivnim ponašanjem nastojati da i na osnovu sopstvenih saznanja doprinese poštovanju propisanih nadležnosti kako bi se unapredio izborni proces, kao jedna od bitnih komponenti parlamentarne demokratije u Srbiji", dodaje se u saopštenju.

Teme