Web Analytics
Koalicija NADA podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića i SNS zbog 'prevare i lažnog predstavljanja' - BetaRS

Koalicija NADA podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića i SNS zbog 'prevare i lažnog predstavljanja'

Politika | 13.11.2023 | access_time 11:20
Koalicija NADA podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića i SNS zbog 'prevare i lažnog predstavljanja'
Foto: Beta/Miloš Miškov
Koalicija NADA saopštila je danas da poslednjih nekoliko dana članovi Srpske napredne stranke (SNS) telefonom pozivaju pristalice ova koalicije, pre svega potpisnike izborne liste "Nada za Srbiju", lažno se predstavljaju kao da zovu iz kolcentra Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) i Nove demokatske stranke Srbije (DSS) i iznose neistine da je lista "Nada za Srbiju" u predizbornoj koaliciji sa Draganom Đilasom i listom "Srbija protiv nasilja".

Iz ove koalicije su dodali da ti ljudi, simpatizeri NADA, dobijaju i po nekoliko poziva dnevno kako bi kod njih bio izazvan gnev i srdžba prema ovoj koaliciji.
 


"Protiv lica koja se služe ovim prljavim trikovima koalicija NADA će podneti krivične prijave zbog krivičnog dela lažnog predstavljanja i prevare, kao i zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka, a protiv Aleksandra Vučića zbog podsticanja krivičnog dela", napisali su u saopštenju iz te koalicije.

Prema rečima predsednika Nove DSS Miloša Jovanovića, ova kampanja će ostati upamćena kao najprljavija koja se ikada vodila zahvaljujući SNS.

"Osim što lepe plakate sa fotomontažama mog lika, oni zovu naše članove lažno se predstavljajući kao da poziv stiže iz naših stranačkih centrala. To što Aleksandar Vučić radi, koristeći državne resurse je kukavički, podlo, podmuklo i najbolje govori o karakteru njegove vladavine, ali i njegovom strahu da ostane bez vlasti. I zbog toga su, između ostalog, potrebne korenite promene kako bi povratili normalnost u naše društvo, jer ovakvo ponašanje nema više nikakve veze sa višepartijskim sistemom i demokratijom, ali ni sa viteštvom", istakao je Jovanović u saopštenju.

Lider POKS Vojislav Mihailović naglasio je da "svaka nova kampanja donese neki novi izum i prljavštinu" vladajuće stranke.

"Ali ovim da njihovi ljudi zovu naše članove lažno se predstavljajući i govoreći neistine, prevazišli su i same sebe. Njihova potreba da se koriste tako prljavom metodom borbe protiv političkih neistomišljenika, dovoljno nam govori u kakvoj su panici od gubitka vlasti i privilegija. Ovim je Aleksandar Vučić potvrdio da je običan prevarant, manipulator i nečastan čovek. Stvorio je takvu klimu u društvu da je sve dozvoljeno i moguće, pa i najnečasnije radnje" zaključio je Mihailović.
 
Celokupan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE.

Teme