Web Analytics
Poljoprivrednici Srbije danas blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize - BetaRS

Poljoprivrednici Srbije danas blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize

Ekonomija | 13.11.2023 | access_time 11:55
Poljoprivrednici Srbije danas blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize
Foto: Dragan Gojic

Više uduženja poljoprivrednika Srbije najavili su da će danas blokirati više puteva sa zahtevom da se uredi berza poljoprivrednih proizvoda, dodeli subvencija po hektaru od 35.000 dinara i dizel na pumpi prodaje bez akcize, rekao je danas član Upravnog odbora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vladimir Višić.

On je za Betu rekao da će protest početi u 11.000, a da će se blokirati više puteva, među kojima su Bačka Planka - Novi Sad, Vrbas - Sombor, Zrenjanin -Beograd, magistralni put u Ćupriji, rafinerije nafte u Novom Sadu i Beogradu.

"Pre tri nedelje poslali smo zahteve Vladi Srbije da uredi tržište poljoprivrednih proizvoda, da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, umesto po punoj ceni, pa da pišemo zahtev za povraćaj tog poreza. Tražimo i da se poveća subvencija po hektaru na 35.000 dinara", rekao je Višić.


Istakao je da odgovor od Vlade Srbije nisu dobili, a da su juče pozvani da danas dođu na razgovor, što su odbili.

"Nismo više zainteresovani za razgovor, već tražimo ispunjenje zahteva jer smo se pre nekoliko meseci dogovorili da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, a ni to nije ispunjeno", rekao je Višić.

U protesu učestvuju još Udruženje poljoprivrednika iz Subotice, Udruženje poljoprivrednika iz Aradaca, Paori Padine, Savez udruženja poljoprivrednika Banata.

Teme