Web Analytics
Milenković Кerković: Svi učesnici izbora da odgovore na ključna pitanja - BetaRS

Milenković Кerković: Svi učesnici izbora da odgovore na ključna pitanja

Politika | 15.11.2023 | access_time 11:30
Milenković Кerković: Svi učesnici izbora da odgovore na ključna pitanja
Foto: UNS
Potpredsednica Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Кerković izjavila je da svi učesnici izbora pre izbornog dana treba da odgovore na pitanje da li su za prihvatanje "francusko-nemačkog ultimatuma o srpskom priznanju lažne države Кosova", jer će tako biračima biti jasnije za koga glasaju.

Milenković Kerković smatra da će se istina koju lažima, podmićivanjem i manipulacijom režim pokušava da sakrije, lako otkriti ako se svakome od učesnika na izborima 17. decembra postave pitanja o francusko nemačkom sporazumu, o tome da li su za ulazak u Evropsku uniju po cenu odricanja od Kosova i da li su za uvođenje sankcija Rusiji.

"Da li ste za ulazak Srbije u NATO pakt? Da li ste za dozvolu da Rio Tinto rudari litijum u Srbiji i da li ste za omogućavanje rudarenja po cenu uništenja naše životne okoline? Da li ste za dalje otimanje javne svojine građana Srbije kroz privatizaciju javnih preduzeća i poklanjanje javnog zemljišta bez naknade za konverziju javnog u privatno zemljište", neka su od pitanja na koje svi treba da odgovore, navela je Milenković Kerković.

Uz to, važno je da se izjasne o daljoj degradaciji prosvete, nauke, zdravstva, porodice, prava radnika, srpske privrede i poljoprivrede i da li su za omogućavanje trajnog boravka nelegalnim migrantima u Srbiji.

"Odgovor Nacionalnog okupljanja, koalicije Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici, na svako od ovih pitanja je ne", navela je potpredsednica Dveri.

Teme