Web Analytics
Unikredit banka upozorila na prevaru - BetaRS

Unikredit banka upozorila na prevaru

Ekonomija | Izvor: Beta | 15.11.2023 | access_time 13:25
Unikredit banka upozorila na prevaru
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Unikredit banka (UniCredit Bank) Srbija je danas upozorila sve svoje klijente i javnost na prevaru na internetu u kojoj je zloupotrebljen njen naziv.

"Internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi Unkredit banke koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca. Unikredit banka Srbija obaveštava sve da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara", piše u saopštenju.

Unikredit banka poziva građane da radi sopstvene bezbednosti ne učestvuju u tim aktivnostima, niti da postupaju po instrukcijama koje se navode u lažnim vestima.

Da bi se privukla pažnja u ovakvim prevarama i lažnim vestima vrlo često se, kako je navedeno, koriste poznate javne ličnosti, te je neophodna dodatna opreznost ukoliko neka ponuda izgleda previše privlačno.

"Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a sve građane podseća da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža", navela je ta banka.

Unikredit banka je pozvala građane da prijave lažne naloge društvenim mrežama, da bi bili uklonjeni kako bi se eliminisale prevarne akcije. 

Teme