Web Analytics
Jovanović (Narodna stranka): Ispuniti opravdane zahteve poštara u štrajku, preti kolaps sistema - BetaRS

Jovanović (Narodna stranka): Ispuniti opravdane zahteve poštara u štrajku, preti kolaps sistema

Ekonomija | Izvor: Beta | 15.11.2023 | access_time 15:05
Jovanović (Narodna stranka): Ispuniti opravdane zahteve poštara u štrajku, preti kolaps sistema
Foto: Narodna stranka
Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da Narodna stranka podržava štrajk radnika Javnog preduzeća Pošta Srbije i zahteva da se hitno ispune zahtevi štrajkača, kako bi se sprečio kolaps čitavog sistema.

"Kako država može da dozvoli da nedeljama štrajkuju radnici u preduzeću od čijih usluga zavise milioni građana, a posebno penzioneri? Kako je država dozvolila da već teško narušeno pravosuđe bude potpuno blokirano", upitao je Jovanović.

Jovanović je podsetio je da je dobit Pošte Srbije 2022. godine iznosila 30 miliona evra, a da je za prvih osam meseci ove godine bila oko 24 miliona evra.

"Kako je onda moguće da radnici ovog preduzeća s ovakvim prihodima primaju plate od tek 50.000 dinara, dok se istovremeno funkcionerki SNS-a nabacuju višemilionski poslovi za besmisleno šminkanje znaka Pošte", upitao je Jovanović.

On je istakao da su izbori raspisani za 17. decembar "prilika da se stane na put javašluku i nedomaćinskom upravljanju javnom imovinom i javnim preduzećima".

"Narodna stranka se zalaže za odlučan obračun sa korupcijom i partokratijom, što podrazumeva da javnim preduzećima moraju upravljati profesionalci sa znanjem i iskustvom, a ne partijski poslušnici", zaključio je Jovanović.

Teme