Web Analytics
Poraz košarkaša Partizana u Minhenu - BetaRS

Poraz košarkaša Partizana u Minhenu

Kosarka | Izvor: Beta | 15.11.2023 | access_time 22:50
Poraz košarkaša Partizana u Minhenu
 Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Minhenu od Bajerna sa 85:94 (32:25, 19:28, 12:17, 22:24), u utakmici osmog kola Evrolige.

Posle osam odigranih utakmica, Partizan i Bajern imaju isti skor - tri pobede i pet poraza.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je novajlija Bruno Kaboklo sa 19 poena, Džejms Naneli je ubacio 14, Zek Ledej 12, dok su Pi Džej Doužer i Uroš Trifunović postigli po deset poena. Ekipu Bajerna su do pobede vodili Karsen Edvards sa 21 i Silvan Francisko sa 17 poena, dok je Devin Buker utakmicu završio sa 13 poena.

Partizan je, nošen svojim navijačima sa tribina, dobro počeo utakmicu i, uz dobre role Trifunovića, Kaminskog i Nanelija, već u finišu prve deonice je stigao do dvocifrene prednosti (22:32).

Crno-beli su i na startu druge četvrtine, posle trojke Doužera, imali plus deset (28:38), ali je od tog momenta Bajern zaigrao mnogo bolje. Domaći tim je polako sticao sigurnost u napadu, pogađao trojke i, uz greške Partizana, uspeo je da preokrene rezultat i povede prvi put na meču - 42:41.

Bajern je na veliki odmor otišao sa dva poena prednosti (53:51), da bi polovinom treće deonice stigao i do dvocifrenog vođstva (65:53). 

Seriju promašaja Partizana i više od šest i po minuta bez poena iz igre, prekinulo je zakucavanje Kabokla. Nadovezali su se potom Ledej i Doužer, i Partizan je uspeo da priđe na minus četiri (65:61).

Ipak, na Partizanovu seriju od 8:0, Bajern je odgovorio trojkom Franciska i poenima Gilepsija pa je pred poslednju četvrtinu imao prednost od sedam poena (70:63).

Usedila je uzbudljiva poslednja četvrtina - Partizan je pojačao odbranu, Kaboklo je pogodio tri vezane trojke i crno-beli su na četiri i po minuta pre kraja prišli na četiri poena zaostatka (82:78).

Kaboklo je potom pogodio koš uz faul (82:81), ali je Bajern odgovorio sa četiri vezanih poena i ponovo "pobegao" na plus pet (86:81) na dva i po minuta pre kraja. Minut kasnije, Partizan je poenima Doužera i Nanelija prišao na minus jedan (86:85), ali nije imao snage za preokret.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu, u petak, dočekati ekipu Albe, dok će Bajern odmeriti snage sa Žalgirisom u Kaunasu.

Teme