Web Analytics
Đoković pobedio Hurkača i čeka trijumf Sinera za polufinale u Torinu - BetaRS

Đoković pobedio Hurkača i čeka trijumf Sinera za polufinale u Torinu

Tenis | Izvor: Beta | 16.11.2023 | access_time 17:10
Đoković pobedio Hurkača i čeka trijumf Sinera za polufinale u Torinu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je danas Poljaka Huberta Hurkača sa 7:6, 4:6, 6:1 u poslednjem meču grupne faze završnog mastersa u Torinu, ali još nije obezbedio plasman u polufinale.

Naime, gubitak jednog seta Đokoviću je znatno zakomplikovao situaciju i samo će mu večerašnja pobeda Janika Sinera protiv Holgera Runea omogućiti nastup u polufinalu.

U prvom setu duela Đokovića i Hurkača nije bilo brejk prilika, pa je sve rešeno u taj-brejku koji je pripao prvom igraču sveta sa 7:1 posle 54 minuta koliko je trajao uvodni set.

Hurkač je u drugom setu stigao do brejka u petom gemu i vođstva od 2:3. Đoković je pri rezultatu 3:4 imao dve brejk lopte, ali je Hurkač sjajnim servisima spasio obe i nešto kasnije došao do osvajanja drugog seta.

Odlučujući set je Đoković odigrao na visokom nivou, dva puta je oduzeo servis rivalu i došao do druge pobede u Zelenoj grupi koja mu je donela još 200 ATP poena (ukupno 400).

Ishod poslednjeg meča u Zelenoj grupi u kom sastaju Janik Siner i Holger Rune odlučiće polufinaliste završnog mastersa. Siner je siguran polufinalista, a Đokovića bi sa turnira eliminisala samo pobeda Runea bilo kojim rezultatom.

Teme