Web Analytics
Đurđević Stamenkovski dobila podršku čelnika AFD u Bundestagu - BetaRS

Đurđević Stamenkovski dobila podršku čelnika AFD u Bundestagu

Politika | 17.11.2023 | access_time 14:10
Đurđević Stamenkovski dobila podršku čelnika AFD u Bundestagu
Predsednica konzervativne stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski sastala se danas u Bundestagu sa ko-predsednikom ekstremne desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AFD) Tinom Krupalom, koja je u martu ove godine zatražila da ta zemlja povuče priznanje kosovske nezavisnosti.

"Mi ne želimo ucene iz Brisela, već Evropu suverenih država", rekla je Đurđević Stamenkovski na sastanku u nemačkom parlamentu, a prenela stranka Zavetnici u saopštenju.

Učesnici susreta, kako se navodi u saopštenju, bili su saglasni u kritičkom stavu prema politici koju predstavlja predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i razmenili mišljenja o "dubokoj krizi Evropske unije".

Đurđević Stamenkovski je navela da politika nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona "saučestvuje u teroru koji režim Aljbina Kurtija sprovodi nad srpskim narodom i njegovom kulturnom i istorijskom baštinom".

"Kurti najavljuje novih 1.000 vojnika takozvane vojske Kosova, a glavni finansijeri, uz SAD, su Nemačka i Turska. To je ozbiljan bezbednosni problem i direktna podrška velikoalbanskim aspiracijama na Balkanu", kazala je predsednica Zavetnika.


Na sastanku je bilo reči i o, kako piše u saopštenju, "negativnoj ulozi Kristijana Šmita u Republici Srpskoj", kao i o aktuelnim izazovima migrantskog talasa "koji produbljuje krizu u Evropi, i predstavlja zajednički problem mnogih evropskih država".

Predsednika Zavetnika je predsedniku AFD poklonila majicu sa natpisom "Nema predaje" i istakla zadovoljstvo što suverenističke i državotvorne snage jačaju u čitavoj Evropi, a Krupala je koaliciji Nacionalno okupljanje, na kojoj će Đurđević biti prva na listi, poželeo sreću na predstojećim izborima.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Teme