Web Analytics
Lutovac (DS): SNS na izbore gleda kao na 'borbu za goli život' - BetaRS

Lutovac (DS): SNS na izbore gleda kao na 'borbu za goli život'

Politika | 18.11.2023 | access_time 12:15
Lutovac (DS): SNS na izbore gleda kao na 'borbu za goli život'
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je danas da Srpska napredna stranka (SNS) doživljava izbore kao nešto mnogo više od puke izborne borbe, odnosno kao "borbu za goli život".

Lutovac je za list Nova rekao da se polazeći od toga da su "ogrezli u kriminalu i lažima", probudio iskonski strah od "reakcije prevarenih, opljačkanih i ugnjetenih".

Rekao je da postoji većinska volja da se stvari suštinski menjaju, kao i da je važno da opozicione stranke budu svesne svoje odgovornosti i učine sve što je do njih da se ta volja pretoči u političke promene.

Dodao je i da to nije dovoljno, nego da je neophodno da se napravi širi društveni front kako bi došlo do promena.

"I tu veliku ulogu igraju nezavisni intelektualci, javne ličnosti koje su pozvale da se izađe na izbore. Većina građana je nezadovoljna ovim režimom, samo je potrebno sa resursima koje imamo da to nezadovoljstvo artikulišemo, u što je moguće većoj meri sprečimo izborne krađe i manipulacije i motivišemo ljude da uprkos nedemokratskim uslovima izađu na izbore", ocenio je Lutovac.

Upitan kakve rezultate očekuje rekao je da ovi izbori nisu obični, da je u pitanju borba za opstanak građana i Srbije i da tu nema mesta za pesimizam.

"Mislim da kod građana postoji čvrsta volja i rešenost da do suštinskih promena dođe, a posebnu motivaciju dao nam je i sam Aleksandar Vučić, najavivši da više neće biti predsednik države ako SNS izgubi na parlamentarnim izborima. On je na taj način upravo te izbore učinio najznačajnijim", ocenio je Lutovac.

Teme