Web Analytics
Vučić odbacio stavove Đilasa i Ponoša o dolasku policije u kurirsku službu D Ekspres u Beogradu - BetaRS

Vučić odbacio stavove Đilasa i Ponoša o dolasku policije u kurirsku službu D Ekspres u Beogradu

Politika | 18.11.2023 | access_time 13:40
Vučić odbacio stavove Đilasa i Ponoša o dolasku policije u kurirsku službu D Ekspres u Beogradu
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas negirao izjavu lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da je Vučić naredio policiji da udje u prostorije kurirske službe "D Ekspres" u Beogradu što je protumačeno kao pritisak na njenu vlasnicu Junajted Grupu (United Group) koja ima i TV N1 i Nova S.

Đilas je u petak ocenio da je "nezakonit i nelegalan upad" policije u prostorije te kompanije "naredio" Vučić, te da "preko "režimskih medija" pokušava da stvori sliku da štrajk u Pošti Srbije organizuje "D Ekspres".

Vučić je novinarima u Loznici rekao da je o ulasku policije u tu firmu saznao tek kada su o tome govorili Đilas i lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš.

"Ne dajem naredbe policiji, osim kada je u pitanju bezbednost države povezana s Vojskom Srbije, nisam naredio da policija uđe u Poštu", kazao je on.

Pored toga Vučić je u Loznici posetio novoizgrađen fudbalski stadion koji je koštao 30 miliona evra i rekao da je zadovoljan.

Kazao je i da će uskoro biti završena "brza saobraćajnica" izmedju Loznice i Šapca od 54 kilometra.

Odbacio je kritike opozicije na rad vlasti i ocenio da je od tih stavova "važnije šta kaže narod".

Predsednik Srbije danas je u Banji Koviljači posetio renovirani Hotel "Podrinje" koji je zapušten propadao decenijama.

Naveo je da je Banja Koviljača po broju poseta na petom mestu medju banjama u Srbiji i da je godišnje radi lečenja i odmora poseti više od 200.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

Ocenio je da povećenjem smeštajnih kapaciteta taj broj može da bude mnogo veći i istakao značaj razvoja turizma Podrinja.

Na pitanje novinara o ulaganjima u namensku idustriju Srbije, Vučić je kazao da očekuje da u ponedeljak bude potpisan ugovor vrednosti 310-320 miliona evra. Nije precizirao o čemu se radi, ali je naglasio da će taj ugovor značiti veliku sigurnost za domaću vojnu industriju.

Teme