Web Analytics
Naslovne strane za nedelju, 19. novembar - BetaRS

Naslovne strane za nedelju, 19. novembar

Društvo | 19.11.2023 | access_time 10:30
Naslovne strane za nedelju, 19. novembar
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za nedelju, 19. novembar pišu o radu Agencije za sprečavanje korupcije, o ulozi Srpske akademije nauka i umetnosti i o drugim temama.

BLIC - Profesori Filološke gimnazije u Beogradu uputili pismo podrške roditeljima i učenicima zbog njihovog kolege koji je na ekskurziji spopadao i seksualno uznemiravao učenice "Postiđeni smo, izvinite zbog svake suze...". List piše o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Loznici i Banji Koviljači "Novi stadioni po meri UEFA".

VEČERNJE NOVOSTI - Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom posete Loznici "U maju i junu država opet podiže plate". U analizi lista članovi Srpske akademije nauka i umetnosti govore o njenoj ulozi "Da li javnost ima pravo da od SANU traži jasne stavove".

POLITIKA - Intervju sa akademikom i dramskim piscem Dušanom Kovačevićem "U svetu je sila zamenila pamet". Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović: "U Srbiji ima više od 30.000 javnih funkcionera".

KURIR - Pod naslovom "Misija" list piše o operaciji EU za obuku snaga bezbednosti Centralnoafričke Republike u kojoj su mirovanjaci iz Srbije proveli šest meseci. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić za Kurir kaže: "Ne smemo da propustimo priliku da danas pobedimo Bugare i konačno se plasiramo na SP".

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi pisanje Vašington posta koji izveštava kako je Hamas probio izraelski bedem i otpočeo rat: "Ovako su otvorena vrata pakla". "Lauš se smejao dok je pričao o smrti", kaže glumac, Lauševićev prijatelj Nebojša Dugalić.

ALO - "Lozniški spejs-šatl na ponios Srbije", otvoren stadion Lagator u Loznici. Emir Kusturica: "Nije bilo lako živeti kao Lauš", piše list.

Teme