Web Analytics
BETA saznaje: Subotički poljoprivrednici nezadovoljni odgovorom ministarstva - BetaRS

BETA saznaje: Subotički poljoprivrednici nezadovoljni odgovorom ministarstva

Ekonomija | 19.11.2023 | access_time 12:15
BETA saznaje: Subotički poljoprivrednici nezadovoljni odgovorom ministarstva
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Predstavnik subotičkih poljoprivrednika, Miroslav Matković, izjavio je danas za agenciju Beta da su paori u Subotici nezadovoljni jučerašnjim odgovorom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i traže da im se dostavi detaljno pisano obrazloženje o tome na koji način će biti sprovedeni zahtevi koji su potpisani u maju.

Poljoprivrednici su traktorima blokirali Bikovačku petlju, a povremeno će propuštati vozila.

Oni su pozvali predstavnike ministarstva u Kisač u ponedeljak, 20. novembra u 18 časova, da razgovaraju o svemu gore navedenom, pod uslovom da im oni pre toga dostave detaljan plan.

"Ukoliko nam to ne dostave za 2023. godinu, nema potrebe ni da dolaze – mi nastavljamo blokadu puteva", poručio je Matković.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici i dalje smatraju da zahtevi iz ove godine nisu u potpunosti ispunjeni.

"Tražimo od ministarstva da nam putem mejla vrlo detaljno dostave obrazloženje o tome kako misle da sprovedu mere koje su dogovorene za ovu godinu. Konkretno, oko formiranja robne berze i oko distribucije dizela bez akcize sa PDV-om na pumpama", naveo je.

On je poručio da kada dobiju to obrazloženje mogu da sednu sa predstavnicima ministarstva i razgovaraju o merama za 2024.

"Konkretno oko subvencija od 300 evra po hektaru, o raspodeli tih sredstava, i oko ostalih mera o kojima smo već razgovarali, ali nismo postigli konačan dogovor a tiču se svih grana poljoprivrede", kazao je Matković.

Teme