Web Analytics
Stojković: Veliki dan za srpski fudbal - BetaRS

Stojković: Veliki dan za srpski fudbal

Fudbal | 19.11.2023 | access_time 17:40
Stojković: Veliki dan za srpski fudbal
Beta: Foto/SASA DJORDJEVIC

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je, posle plasmana svoje ekipe na Evropsko prvenstvo, da je današnji dan veliki za srpski fudbal i istakao da su njegovi igrači pokazali "strahovit mentalitet" protiv Bugarske i da su verovali do kraja.

"Ovo je veliki dan za srpski fudbal. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su se borili do kraja i verovali. Srećni smo i zadovoljni", rekao je Stojković za Arenu sport posle utakmice.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Poslednja utakmica reprezentacije na Evropskom prvenstvu bila je i poslednja utakmica Stojkovića u nacionalnom timu.

"Ispada tako... I juče sam rekao da će utakmica biti interesantna za gledanje. Znao sam da neće biti laka, ali mislim da su igrači pokazali jedan strahovit mentalitet, mentalitet koji treba da krasi jednu ekipu koja se ne predaje i veruje u sebi", rekao je Stojković.

"Ostvarili smo rezultat koji nam je dovoljan da nas vodi na EP i to je najvažnije", dodao je selektor Srbije.

Srbija je danas u Leskovcu odigrala dva različita poluvremena.

"Prvo poluvreme smo kontrolisali utakmicu, stvarali šanse, poveli sa 1:0, ali smo znali da neće biti lako. Opet su nam se desile greške, i kod prvog i kod drugog gola Bugara, poklon golovi. Uspeli smo da se izdignemo iznad toga. Nije lako na psihološkom planu igrati ovakvu utakmicu jer znamo kakav je ulog, ali bili smo maksimalno koncentrisani i verovali smo da možemo do tog drugog gola i uspeli smo u tome", rekao je Stojković.

Selektor je u izjavi za RTS rekao da je plasman na EURO "poklon državi, svima onima koji nas podržavali i verovali u nas".

"Ovo je veliki dan i veliki uspeh za srpski fudbal", zaključio je Stojković.

Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 sakupljenih bodova.

Reprezentacija Srbije je 16. koje je obezbedila plasman na EURO, posle Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Holandije, Portugala, Rumunije, Škotske, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i domaćina Nemačke.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva održaće se 2. decembra u Hamburgu.

Teme