Web Analytics
DS traži hitnu istragu o požaru na imanju predsednika DS u Prokuplju - BetaRS

DS traži hitnu istragu o požaru na imanju predsednika DS u Prokuplju

Politika | 20.11.2023 | access_time 15:50
DS traži hitnu istragu o požaru na imanju predsednika DS u Prokuplju
Foto: Sasa Djordjevic
Demokratska stranka zatražila je brzu i profesionalnu istragu o požaru koji je izbio u dvorištu predsednika prokupačkog odbora te stranke Slaviše Momčilovića, kako bi se otkrilo da li je ta paljevina u kojoj je nanata šteta od 50 hiljada evra, podmetnuta u cilju zastrašivanja opozicionog aktiviste.

U saopštenju su naveli da je Slaviša Momčilović i njegov opozicioni politički angažman nesumnjivo bio jedini i glavni motiv napada, kao i da postoje dokazi i tragovi koji ukazuju na to da je prostor sa mašinama, na porodičnom posedu, prethodno zaliven benzinom, što nedvosmisleno ukazuje na to da je požar namerno izazvan.

"U plamenu je uništeno 12 atomizera proizvedenih u Momčilevićevoj radionici i naneta šteta, prema prvoj proceni, u vrednosti od najmanje 50.000 evra. Momčilović i njegova porodica su već godinama na udaru vrhuške Srpske napredne stranke. Prvo je otkaz u državnoj instituciji u kojoj je radila dobila njegova supruga, a ubrzo je i on sam protivzakonito ostao bez posla u lokalnom komunalnom preduzeću. Posle toga je pokrenuo sopstvenu proizvodnju poljoprivrednih mašina i od tog posla izdržavao porodicu. Uništavanje gotovih atomizera je očigledan pokušaj da se Momčilović zastraši, ali i ekonomski uništi, kako bi odustao od dalje borbe za slobodnu i demokratsku državu i društvo", ocenila je DS.

Smatraju da je najvažnije da istražni organi sprovedu brzu i efikasnu istragu kako bi otkrili ko je podmetnuo požar u mestu Jugbogdanovac kod Prokuplja, a potom i ko su nalogodavci i inspiratori napada.

Demokratska stranka je saopštila da smatra da je podmetanje požara na porodičnom posedu Momčilovića posledica stanja u državi i društvu za koje isključivu odgovornost snosi aktuelna vlast.

Teme