Web Analytics
Mesi: Moglo je doći do tragedije na Marakani - BetaRS

Mesi: Moglo je doći do tragedije na Marakani

Fudbal | Izvor: Beta | 22.11.2023 | access_time 10:20
Mesi: Moglo je doći do tragedije na Marakani
Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je moglo doći do tragedije, tokom nereda uoči utakmice sa Brazilom u Rio de Žaneiru u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je noćas u Rio de Žaneiru pobedila Brazil sa 1:0, a početak utakmice kasnio je oko pola sata zbog nereda, posle kojih je policija krenula na navijače Argentine u sektoru za gostujuće navijače među kojima su bile porodice i prijatelji igrača.

Mesi i njegovi saigrači su otišli do tribine i pokušali da smire situaciju pre nego što su se vratili u svlačionicu.

"Bilo je loše jer smo videli kako tuku ljude. Policija je, kao što se dogodilo i na finalu Libertadores, još jednom vršila represiju nad ljudima. Otišli smo u svlačionicu jer je to bio najbolji način da se sve smiri, moglo je da se završi tragedijom", rekao je Mesi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Razmišljate o porodicama, ljudima koji su tamo, koji ne znaju šta se dešava i bili smo zabrinutiji zbog toga nego zbog utakmice. U tom trenutku, utakmica je bila sporedna", dodao je on.

Neredi su počeli kada su se navijači Brazila i Argentine sukobili iza jednog od golova na Marakani tokom intoniranja himne, zbog čega je policija krenula pendrecima na gostujuće navijače.

Pojedini navijači su čupali stolice i gađali policiju, a drugi su utrčali na teren kako bi izbegli gužvu.

Argentinski fudbaleri i pojedini članovi brazilske ekipe su pokušali da smire situaciju, a golman Emilijano Martines pokušao je da otme pendrek jednom policajcu.

Igrači su otišli u svlačionice kada je policija okupila argentinske navijače u odvojeni deo tribine i utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja.

Pre dve nedelje uoči finala Kupa Libertadores došlo je do tuče navijača brazilskog Fluminensea i Boke Juniors iz Argentine takođe na Marakani.

Kapiten Brazila Markinjos je sa argentinskim fudbalerima pokušavao da smiri situaciju na tribinama.

"Bili smo zabrinuti za porodice, žene i decu koje smo videli u panici na tribinama. Na terenu nam je bilo teđko da shvatimo šta se dešava, situacija je bila zastrašujuća", rekao je Markinjos.

Argentina je pobedila golom Nikolasa Otamendija u 63. minutu. 

Brazil je prvi put u istoriji izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na svom terenu i sada je šesti na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećom Argentinom.

Selektor Argentine Lionel Skaloni, koji je predvodio ekipu do trijumfa na Svetskom prvenstvu u Kataru prošle godine, rekao je da razmatra ostavku.

"Argentini je potreban selektor koji ima svu moguću energiju i koji se oseća dobro. Moram da zastanem i da razmislim. O mnogim stvarima ću morati da razmislim", naveo je Skaloni.

Teme