Web Analytics
PKS: Konferencija o ekologiji, energetici i životnoj sredini 'Look up' 6. i 7. decembra na Kopaoniku - BetaRS

PKS: Konferencija o ekologiji, energetici i životnoj sredini 'Look up' 6. i 7. decembra na Kopaoniku

Ekonomija | Izvor: Beta | 22.11.2023 | access_time 12:30
PKS: Konferencija o ekologiji, energetici i životnoj sredini 'Look up' 6. i 7. decembra na Kopaoniku
Privredna komora Srbije (PKS) najavila je danas da će druga regionalna "Look Up" konferencija na temu ekologije, energetike i zaštite životne sredine biti održana na Kopaoniku 6. i 7. decembra, a očekuje se učešće oko 500 stručnjaka iz Srbije, regiona i Evropske unije.

Skup će okupiti stručnu i poslovnu javnost iz zemlje i regiona, predstavnike Vlade Srbije, međunarodnih institucija, javnog i privatnog sektora koji će razmotriti nove trendove i izazove u ovim oblastima poslovanja i pokušati da daju odgovore i ponude rešenja za aktuelne probleme energetske tranzicije, očuvanja životne sredine, energetike, klimatskih promena i održive ekonomije, navedeno je se u saopštenju.

Paneli na konferenciji biće o klimi i globalnom zagrevanju, strateškim promenama u politici životne sredine, evropskoj energetskoj politici, kritičnim materijalima – odgovornoj i održivoj ekonomiji, građevinskoj industriji i putnoj infrastrukturi, energetskoj infrastrukturi, investicijama, inovacijama i zelenoj tranziciji.

Učesnicima će se obratiti i ministri energetike zemalja regiona, zvaničnici evropskih institucija, diplomate, naučnici i profesori univerziteta u Srbiji i regionu, objavila je PKS.

Teme