Web Analytics
Eksplozija kola na mostu koji povezuje SAD i Kanadu iznad Nijagarinih vodopada, dvoje mrtvih - BetaRS

Eksplozija kola na mostu koji povezuje SAD i Kanadu iznad Nijagarinih vodopada, dvoje mrtvih

Svet | Izvor: Beta-AP | 22.11.2023 | access_time 22:10
Eksplozija kola na mostu koji povezuje SAD i Kanadu iznad Nijagarinih vodopada, dvoje mrtvih
Jedno vozilo je večeras odletelo u vazduh na Duginom mostu koji spaja SAD i Kanadu kod Nijagarinih vodopada, usled čega su dve osobe poginule, a četiri okolna granična prelaza između dve zemlje su zatvorena, saopštile su vlasti.

Trenutno nema informacija o uzroku eksplozija, ali zabrinutost vlada sa obe strane granice. Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je da se zvaničnici njegove zemlje "sa izuzetnom ozbiljnošću" bave ovim događajem, a Bela kuća je saopštila da predsednik SAD Džozef Bajden "neposredno prati dešavanja".

Do eksplozije je dočlo kraj američke granične kontrole na mostu, a jedan policijski zvaničnik rekao je Asošijeted presu da su obe žrtve eksplozije bile u vozilu. Taj zvaničnik nije bio ovlašćen da priča o istrazi, pa je izjavu dao pod uslovom anonimnosti. 

"Ovo je očito vrlo ozbiljna situacija na Nijagarinim vodopadima", rekao je Džastin Trudo koji je napustio sednicu parlamenta da bi dobio informacije o eksploziji.

Posle eksplozije na Duginom mostu preko Nijagarinih vodopada, zatvorena su još tri mosta koja povezuju američku saveznu državu Njujork sa kanadskom saveznom državom Ontario, a razlog su mere predostrožnosti.

Na međunarodnom aerodromu Bafalo-Nijagara u SAD počele su bezbedosne provere svih vozila, a putnicima je poručeno da ih očekuju dodatne provere.

Trudo je rekao da se razmatraju "dodatne mere" na graničnim prelazima širom Kanade, a da su neke i aktivirane. 

FBI istražuje slučaj, a na licu mesta su stražitelji iz federalnog Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive.

Fotografije i video snimci prolaznika koji su postavljeni na društvene mreže pokazuju gust dim i plamen na pločniku i nadzornu kabinu u plamenu.

Prema snimcima se vidi da je požar izbio u američkoj carinskoj zaštitnoj zoni, istočno od glavne zone za graničnu kontrolu vozila.

Očevici kažu da je vozilo jurilo ka graničnom prelazu sa američke strane granice, da je skrenulo u nameri da izbegne sudar sa drugim kolima, potom udarilo u ogradu i eksplodiralo.

Dugin most svakog dana pređe oko 6.000 vozila, pokazuju američki federalni podaci.

Most je sagrađen 1941. godine i dugačak je 439 metara.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Fudbal

IT