Web Analytics
Horner: Hamilton je pregovarao sa Red Bulom i Ferarijem pre nego što je produžio ugovor - BetaRS

Horner: Hamilton je pregovarao sa Red Bulom i Ferarijem pre nego što je produžio ugovor

Automoto | Izvor: Beta | 23.11.2023 | access_time 10:05
Horner: Hamilton je pregovarao sa Red Bulom i Ferarijem pre nego što je produžio ugovor
Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da su ga predstavnici vozača Luisa Hamiltona kontaktirali u vezi sa mogućim dolaskom u Red Bul, ali i da je bilo pregovora sa Ferarijem, pre nego što je sedmostruki svetski šampion produžio ugovor sa Mercedesom.

Dejli Mejl je u maju preneo da je Hamilton pregovarao sa Ferarijem, što su vozač i direktor italijanske ekipe Frederik Vaser demantovali.

"Imali smo nekoliko razgovora tokom godina o dolasku Luisa. Kontaktirali su nas u više navrata. Najskorije, početkom godine bilo je upita da li će biti interesovanja. On se takođe sastao sa (predsednikom Ferarija) Džonom Elkanom. Mislim da su ti razgovori bili ozbiljni. To je bilo negde oko trke u Monaku (u maju)", rekao je Horner, preneo je Dejli mejl.

"Svakako je bilo razgovora, možda i sa Vaserom. Ali sigurno sa Elkanom. Ne mogu da vidim da Maks (Verstapen) i Luis zajedo rade. Dinamika ne bi bila dobra. Mi smo 100 odsto zadovoljni onim što imamo", dodao je Horner.

Horner nije želeo da otkrije ko ga je iz Hamiltonovog udruženja kontaktirao. Dejli mejl preneo je da bi to mogli biti vozačev otac Entoni ili Hamiltonova menadžerka iz Njujorka Peni Tou.

Posle dužih pregovora, 38-godišnji Hamilton je 31. avgusta produžio ugovor sa Mercedesom do kraja 2025. godine.

Teme