Web Analytics
Prvanović traži da na sledećem sastanku Odbora za praćenje izborne kampanje bude sudija Đurđić - BetaRS

Prvanović traži da na sledećem sastanku Odbora za praćenje izborne kampanje bude sudija Đurđić

Politika | 23.11.2023 | access_time 10:45
Prvanović traži da na sledećem sastanku Odbora za praćenje izborne kampanje bude sudija Đurđić
Foto: Milos Miskov
Član Nadzornog odbora Skupštine Srbije za izbornu kampanju Slobodan Prvanović uputio je danas dopis članovima tog tela u kome je predložio da na njihov sledeći sastanak pozovu sudiju Sava Đurđića, bivšeg člana Visokog saveta sudstva, čija bi stručnost mogla da bude od pomoći u raspravi o postupanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink.

Prvanović je u saopštenju naveo da da se rasprava na sednicama Odbora vodi o njegovom predlogu da se izda saopštenje u kome se "najoštrije osuđuje" to gostovanje predsednika Srbije na Pinku.

"Sudija Đurđić je i sam pre nekoliko dana smatrao da je predsednik Srbije postupao protivno zakonima, pa je protiv njega podneo prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije. Prijava se, između ostalog, odnosila i na nastup predsednika Srbije u Smederevu gde je sudija Đurđić izneo skoro istovetnu argumentaciju koju sam ja izneo vama, a koju ste onako lakonski odbacili", kazao je Prvanović.

Dodao je da je poslednji sastanak tog Odbora završen u "potpuno konfuznoj" atmosferi, zbog čega je zatražio da se o njegovom predlogu za izdavanje saopštenja glasa, a da se predsednik Srbije pozove da se od takvog ponašanja u narednom periodu uzdriži.

Prvanović je zatražio da se glasa i o njegovom predlogu da se pošalje dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak radi uspostavljanja krivične odgovornosti predsednika Srbije u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava predsednika.

Teme