Web Analytics
ProGlas se proširio Sremom: Protest u Karlovcima, pa tribina u Mitrovici - BetaRS

ProGlas se proširio Sremom: Protest u Karlovcima, pa tribina u Mitrovici

Politika | 23.11.2023 | access_time 21:45
ProGlas se proširio Sremom: Protest u Karlovcima, pa tribina u Mitrovici

U Sremskoj Mitrovici danas je održana peta po redu tribina inicijative ProGlas, saopšteno je iz ove inicijative.


Dodali su da su o buđenju društvene svesti i važnosti izlaska na glasanje, govorili glumica Svetlana Ceca Bojković, redovni član SANU Vladica Cvetković, kao i Pavle Cicvarić ispred Studenata protiv nasilja i Vuk Cvetković ispred udruženja srednjoškolaca "I mi se pitamo".

"Svi imamo osećaj – i taj osećaj nas ne vara – da živimo u privatnoj državi. Otetoj državi. Vladaju pravila koja je grupa na vlasti uspostavila između sebe, dok se narod ništa ne pita. Sistem je uništen i sve je doterano do duvara", rekla je Svetlana Bojković.

Ona je dodala da što bude veći broj glasova na izborima, mogućnost za manipulaciju će biti manja.

"Zato vas molimo da nam pomognete da se ProGlas što više raširi, da zajedno dođemo do svih nezainteresovanih ili ucenjenih građana", naglasila je Bojković.

Vuk Cvetković ispred srednjoškolaca je rekao da su se oni okupili kako bi motivisali vršnjake da se probude, istaknuto je u saopštenju.

"Želimo da motivišemo vršnjake da sagledaju sistem u kom žive. Da pogledaju u kakvu školu idu. Da vide kako profesori oko njih žive", poručio je Cvetković.

Pavle Cicvarić, kako su naveli u saopštenju, rekao je da inicijativa želi da motiviše ljude da izađu na glasanje i da pokažu da građani nisu pasivna masa kojom može da se manipuliše i upravlja, već da će reagovati na svaku nepravdu koja postoji u društvu.

Pre tribine, pokretači i potpisnici inicijative pružili su podršku protestu "Sindikat protiv nasilja" ispred gimnazije u Sremskim Karlovcima.

Iz inicijative su saopštili i da će, posle uspešnih i izuzetno posećenih tribina u Zrenjaninu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, ProGlas nastaviti da se širi Srbijom.

"Naredna tribina biće održana u Požegi, u subotu od 18 časova", zaključuje su u saopštenju.

Teme