Web Analytics
Naslovne strane za petak, 24. novembar - BetaRS

Naslovne strane za petak, 24. novembar

Društvo | 24.11.2023 | access_time 08:25
Naslovne strane za petak, 24. novembar
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak, 24. novembar 2023. pišu o novim helikopterima Vojske Srbije koji su stigli sa Kipra, štrajku i protestima poštara i poljoprivrednika, predstojećim izborima i drugim temama.

ALO - O novim helikopterima, list piše pod naslovom "Još 11 čuvara srpskog neba". "Crni petak raj za prevarante", piše list.

BLIC - List pod naslovom "Dosta je" piše o nastavku suđenja profesoru glume Miroslavu Aleksiću kojeg je nekoliko glumica optužilo za seksualno zlostavljanje.

VEČERNJE NOVOSTI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prikazu vojne opreme u Batajnici "Bićemo još jači, čuvaćemo državu". List prenosi i pisma slikara Petra Lubarde iz logora tokom Drugog svetskog rata.

DANAS - "Brnabić pregovara da Vučiću sačuva rejting", ocena je sagovornika lista o pregovorima koje je Vlada Srbije vodila sa poštarima i poljoprivrednicima. "ProGlas potpisalo 8.000 nastavnika", piše list.

INFORMER - "RTS za 'Lopove' namenio 1.798.604€", o novoj seriji na javnom medijskom servisu. O nasilju među maloletnicima, list piše: "Klinci pljačkaju, tuku i ubijaju".

KURIR - O novoj respiratornoj bolesti koja se pojavila u Kini, list piše u tekstu pod naslovom "Novi soj?". "Roditelji za prvo dete danas dobijaju 10 puta više para nego pre 11 godina", navodi list.

NOVA - "Otimačina vlasti, kradu čak i od dece" o istraživanju portala BIRN o malverzacijama na konkursima. Književnik Milisav Savić u intervjuu za list ocenjuje da "Partijska knjižica vredi više od svih doktorata". "SPC u Hrvatskoj pred bankrotom", piše list.

POLITIKA - "U Srbiju sa Kipra stiglo 11 'letećih tvrđava'", o novim helikopterima. List piše i da je Haški tribunal nekadašnjem predsedniku Kosova i lideru OVK Hašimu Tačiju zabranio posete zbog zastrašivanja svedoka.

SRPSKI TELEGRAF - Sa prikaza nove vojne opreme u Batajnici, list prenosi izjavu predsednika Srbije - "Vučić: Što se bune jer se naoružavamo, Srbija je neutralna". O ratu u Ukrajini u tekstu "Dva PVO sistema koji će odlučiti rat".

Teme