Web Analytics
Veselinović (Srbija protiv nasilja): Sprovešćemo plan za funkcionalan saobraćaj u Beogradu - BetaRS

Veselinović (Srbija protiv nasilja): Sprovešćemo plan za funkcionalan saobraćaj u Beogradu

Politika | 24.11.2023 | access_time 14:50
Veselinović (Srbija protiv nasilja): Sprovešćemo plan za funkcionalan saobraćaj u Beogradu
Foto: Beta/MILAN ILIC

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na beogradskim izborima, Dobrica Veselinović, najavio je da će rešavanje problema saobraćaja u Beogradu biti jedan od prioriteta te koalicije, kada dođe do smene gradske vlasti, saopštila je danas stranka Zeleno levi front.

U saopštenju piše da je Veselinović rekao da 48 odsto građana i građanki Beograda svakodnevno koristi javni prevoz, koji se, kako je istakao, godinama unazad raspada, te naglasio da Zeleno-levi front ima plan pod nazivom "Od kuće do posla za 30 minuta".

Rekao je da taj plan obuhvata uvođenje tri brze autobuske linije, tri brze tramvajske linije i optimizaciju mreže vremena polazaka i mreže žutih traka, kako bi omogućili da javni prevoz nesmetano teče kroz njega.

"Građanke i građani Beograda zaslužuju da žive u dobrom i funkcionalnom gradu, a mi imamo plan kako da Beograd to i postane", rekao je Veselinović, inače jedan od predstavnika Zeleno levog fronta koji je deo koalicije "Srbija protiv nasilja".

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta koalicije "Srbija protiv nasilja" je ulaganje u proširivanje tramvajskih linija i u šinske sisteme kakav je "BG Voz".

Još jedna najavljena promena, kako je navedeno, jeste pomaganje ljudima da na stanicama "BG Voza" imaju mesta da parkiraju i da mogu sa autobusima i ostalim vidovima javnog prevoza lakše da stignu do tog vida javnog prevoza u Beogradu.

Takođe, u planu je proširivanje mreže BG Voza do Pančeva i Pazove, i ubrzavanje njegovog toka do Mladenovca i Lazarevca, piše u saopštenju.

Kada je reč o ostalim problemima u saobraćaju, koalicija "Srbija protiv nasilja" smatra da je koncept širenja traka za privatna vozila nešto što ne može da ubrza i reši problem saobraćajnih gužvi, već da, kako je saopšteno, ono što treba Beogradu jeste siguran i brz javni prevoz.

Veselinović je pozvao sugrađanke i sugrađane da na beogradskim izborima zaokruže listu "3" i glasaju za koaliciju "Srbija protiv nasilja".

Celokupan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE

Teme