Web Analytics
Šefica Zavetnika kroz šumu ušla na Kosovo - BetaRS

Šefica Zavetnika kroz šumu ušla na Kosovo

Politika | Izvor: Beta | 24.11.2023 | access_time 20:00
Šefica Zavetnika kroz šumu ušla na Kosovo

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski objavila je na društvenim mrežama da je ušla na Kosovo i Metohiju kroz šumu.

Uz fotografiju i reči "Ko zna cilj, taj zna i put", liderka Nacionalnog okupljanja je podsetila da joj "privremene vlasti u Prištini godinama ne dozvoljavaju ulazak u južnu srpsku pokrajinu".

"Godinama mi blokiraju ulazak na KiM pod izgovorom da im narušavam 'ustavni poredak'. Za mene je važno da branim ustavni poredak moje države. Mislili su da će me i večeras zaustaviti, ali kao što sam rekla - ko zna cilj, taj zna i put, makar bio kroz šumu. Pozdrav iz sela Rečica!", napisala je ona.

Prethodno je uživo govorila na Fejsbuku iz sela Rastelica u opštini Kuršumlija, stotinak metara od administrativne linije između Srbije i Kosova i najavila da će je preći.

Đurđević je kazala da u tom selu više nema Srba, a "albanski ekstremisti redovno upadaju u to selo prelazeći administrativnu liniju, radi seče šume i pljačke imanja" i upozorila "na pretenzije velikoalbanskog nacionalizma".

Teme