Web Analytics
Đilas (SSP): Penzionerima ili njihovim naslednicima treba vratiti novac koji im je država uzela - BetaRS

Đilas (SSP): Penzionerima ili njihovim naslednicima treba vratiti novac koji im je država uzela

Politika | 24.11.2023 | access_time 21:15
Đilas (SSP): Penzionerima ili njihovim naslednicima treba vratiti novac koji im je država uzela
prt.scr youtube
 Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas u Vranju da ta stranka, koja je deo koalicije "Srbija protiv nasilja", na izbore 17. decembra izlazi "sa idejom da se u ovoj zemlji živi pristojno i normalno, da svako slobodno iznosi svoje stavove", kao i da "svako ko krši zakon za to i odgovara, a ne da ga država štiti".


Kako je saopšteno iz SSP, Đilas je nakon razgovora sa predstavnicima svih stranaka koje čine koaliciju "Srbija protiv nasilja" na parlamentarnom nivou, rekao da poseban akcenat stavlja na 800.000 penzionera koji su, kako je naveo, oštećeni, te da "njima ili njihovim naslednicima, ako su oni nažalost preminuli treba vratiti novac koji im je država uzela".

"Ova vlast je odlučila da u jednom trenutku smanji penzije ljudima. Penzija je nešto što pripada ljudima i ne može da se oduzme. 700 miliona evra je uzeto penzionerima, ja postavljam javno pitanje ako imamo pet milijardi zašto ne vratimo penzionerima 700 miliona", rekao je Đilas.

On je kazao da "garantuje da će se penzije vratiti".

Đilas je rekao da posle izbora očekuje da se formira tehnička Vlada koju bi činile stranke sa liste "Srbija protiv nasilja" i nacionalne opozicije kojima je prioritet smena vlasti.

Prema njegovim rečima, ta Vlada bi u roku godinu dana imala mandat da izvrši dekriminalizaciju društva da zaustavi dalji rast cena, oslobodi medije, zaustavi nasilje i spremi fer i poštene izbore.

Teme