Web Analytics
Rusija izvršila masovni napad dronovima na Kijev i druga mesta u Ukrajini - BetaRS

Rusija izvršila masovni napad dronovima na Kijev i druga mesta u Ukrajini

Svet | 25.11.2023 | access_time 10:40
Rusija izvršila masovni napad dronovima na Kijev i druga mesta u Ukrajini
Foto: AP

Rusija je danas napala Ukrajinu sa oko 75 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Šahed, od kojih je 71 uništen protivvazdušnom odbranom, saopštile su ukrajinske oružane snage.

Napad je, prema rečima šefa kijevske gradske administracije Sergeja Popka, bio "najmasovniji vazdušni napad dronovima na Kijev od početka rata", napominjući da je protivvazdušna odbrana oborila više od 60 dronova iznad grada.

Napad na Kijev je trajao u talasima više od šest sati i izazvao je nestanak struje u 77 stambenih zgrada i 120 institucija, rekao je Popko.

Prema navodima gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička tokom napada ranjeno je najmanje pet civila, među kojima je i 11-godišnje dete.

"Naši vojnici su oborili većinu dronova. Nažalost, ne sve", napisao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegramu.

Pored Kijeva eksplozije su se čule i u reginima Sumi, Dnjepropetrovsk, Zaporožje, Nikolajev i Kirovgrad.

Napad je izvršen na Dan sećanja na Holodomor koji se obeležava u znak sećanja na veštačku glad u Sovjetskoj Ukrajini koja je ubila milione Ukrajinaca od 1932. do 1933. godine, a obeležava se četvrte subote u novembru.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika