Web Analytics
Marsenić (NADA): Ako SNS pokuša da promeni izbornu volju građana, pozvaćemo na protest - BetaRS

Marsenić (NADA): Ako SNS pokuša da promeni izbornu volju građana, pozvaćemo na protest

Politika | 25.11.2023 | access_time 10:50
Marsenić (NADA): Ako SNS pokuša da promeni izbornu volju građana, pozvaćemo na protest
Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je da će koalicija NADA, ako vlast Srpske napredne stranke (SNS) pritiscima, ucenama ili potkupljivanjem opozicionih poslanika ili odbornika pokuša da promeni izbornu volju građana, to smatrati izbornom prevarom, pozvati građane na ulične proteste da brane izborne rezultate.

Marsenić je za današnje izdanje lista Nova kazao da se nada da će "biti razuma u Vučićevom režimu i da neće pokušati nešto slično", preneo je danas Novi DSS u saopštenju.

Na pitanje o saradnji proevropske i desne opozicije u Beogradu, potpredsednik Novog DSS-a je kazao da je tu svaka saradnja opozicionih stranaka dobrodošla, dok na republičkom nivou programska saradnja sa strankama opozicije za koje je prihvatljiv "francusko-nemački" plan, neće biti moguća.

"Najbolje rešenje (na republičkom nivou) bi bila tehnička vlada i to je moguće. Ta vlada bi bila vremenski oročena i njen zadatak bi bio oslobađanje medija, demokratizacija društva i organizacija novih fer i poštenih izbora", smatra Marsenić.

Ocenio je da je vlast Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića "dovela zemlju do potpunog kraha na svim poljima i da zato mora da se menja".

"Danas u Srbiji ne postoje institucije, opozicione stranke su predmet najgrubljih nedemokratskih napada, inflacija je među najvećim u Evropi, i ima nas 600.000 manje. Na kraju, možda i najbitnije, vlast SNS ili bolje reći Aleksandra Vučića, nas je dovela do potpunog kraha po pitanju kosovske politike. Sve se ovo može opisati jednom rečju - debakl", naveo je Marsenić.

Prema njegovim rečima, Vučić u nacionalnoj politici "nije smeo da kaže 'ne' i uplašio se za sopstvenu vlast", prihvatajući francusko-nemački sporazum.

"Za njega (Vučića) i za članove njegove stranke mnogo je važniji opstanak na vlasti nego vođenje odgovorne nacionalne politike", ocenio je potpredsednik Novog DSS-a.

Teme