Web Analytics
Protest advokata uoči skupštine Advokatske komore Beograda - BetaRS

Protest advokata uoči skupštine Advokatske komore Beograda

Društvo | 25.11.2023 | access_time 12:00
Protest advokata uoči skupštine Advokatske komore Beograda
foto HINA/ Baldo MARUNCIC

Grupa advokata održala je danas "protestnu skupštinu" ispred Pravnog fakulteta Univerzita u Beogradu, uoči redovne skupštine Advokatske komore Beograda (AKB) koja se održava na tom fakultetu.

Advokat Miroslav Živković rekao je za televiziju N1 da je u pitanju prva redovna skupština AKB koja je zakazana od decembra 2021. i na kojoj je izglasana obustava rada, ona je još uvek na snazi, ali je, kako tvrdi, sabotirana.

"To je zapravo redovna skupština, ali je problem u tome što već godinu dana mi nismo imali skupštinu jer AKB izbegava bilo koji veći skup advokata kako se ne bi javno iznosilo nezadovoljstvo", naveo je Živković.

Prema njegovim rečima, pravosuđe ne funkcioniše, problemi su neizdrživi, a glavni je što Ministarstvo pravde pokušava da "frizira izveštaje i činjenice i ulepšava javnost".

"Samo stanje je neizdrživo, mnogo je afera. Sam način pravosuđa, Ministarstva pravde i ministarke Maje Popović vređa inteligenciju i neizdrživ je sa strane nas advokata. Želimo da se čuje struka o ovim problemima, da se više u javnost ne plasiraju frizirani izveštaji", kazao je Živković.

Naveo je da će do parlamentarnih i ostalih izbora koji će se održati 17. decembra imati više protesta kako bi upoznali javnost sa problemima u pravosuđu, dodajući da će sve probleme "koji su bili pravni pretvoriti u političke i pozvati građane da kazne režim na izborima".

Teme