Web Analytics
Prvanović ponovo traži reakciju Nadzornog odbora zbog Vučićeve 'funkcionerske kampanje' - BetaRS

Prvanović ponovo traži reakciju Nadzornog odbora zbog Vučićeve 'funkcionerske kampanje'

Politika | 25.11.2023 | access_time 12:10
Prvanović ponovo traži reakciju Nadzornog odbora zbog Vučićeve 'funkcionerske kampanje'
Foto: Milos Miskov

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Pravnović danas je, četvrti put od početka kampanje, zatražio od tog tela Skupštine Srbije da osudi "zloupotrebu položaja i kršenja zakona od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

U zahtevu upućenom članovima Nadzornog odbora, Prvanović je ocenio da je Vučićev nastup na jučerašnjem predizbornom skupu koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) u Kraljevu, "eklatantan primer funkcionerske kampanje".

"Nema nikakve dileme oko toga da je Aleksandar Vučić na predizbornom skupu nastupao kao Predsednik Republike, kako je i najavljen, i da se bavio političkom agitacijom. Nema nikakve dileme oko toga da je Predsedniku Republike zakonom zabranjeno da se bavi političkom agitacijom", naveo je Prvanović.

Pozvao je Nadzorni odbor za praćenje kampanje da uputi dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti Predsednika Republike, a u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava Predsednika Reublike.

Predložio je članovima Odbora da upute dopis i Agenciji za sprečavanje korupcije sa pozivom da pokrene postupak u skladu sa svojim nadležnostima.

"Insistiram na tome da se Nadzorni odbor o ovim mojim predlozima izjasni glasanjem. Nadam se da ćete, kao intelektualci, poštovati nesporne činjenice i relevantne zakone, a unapred vas obaveštavam da ću medije i najširu javnost informisati o tome ko je kako glasao (imenom i prezimenom)", naveo je Prvanović.

Teme