Web Analytics
Birodi: Tv Pink propagandu predstavlja kao dokumentarac, REM da reaguje - BetaRS

Birodi: Tv Pink propagandu predstavlja kao dokumentarac, REM da reaguje

Politika | 25.11.2023 | access_time 16:25
Birodi: Tv Pink propagandu predstavlja kao dokumentarac, REM da reaguje
Foto: Beta/Miloš Miškov

Biro za društvena istraživanja (Birodi) pozvao je danas Regulatorno telo za elektronske medije (Rem) da spreči predstavljanje propagandnih sadržaja o vlasti u Nacionalnom dnevniku na TV Pink kao dokumentarni program.

"U okviru monitoringa izveštavanja televizija sa nacionalnim pokrivanjem i N1 Birodi je utvrdio slučaj u kojem je pružalac medijskih usluga TV Pink 25. novembra u informativnoj emisiji u 13.00 časova emitovao prilog u kojem se predstavlja postignuće vlasti kao dokumentarni program", naveo je Birodi.

Kako je istakao, "na ovaj način Pink pokušava da obmane javnost i da propagandu vlasti podvede pod dokumentarni program u okviru informativnog programa".

Time Pink takođe "poveća udeo niskozastupljenog dokumentarnog programa u ukupnom programu TV, što je nedopustivo, jer je prilog koji je naznačen emitovan u okviru informativnog programa".

"Pozivamo REM, tačnije službu zaduženu za Nadzor i analizu pružalaca medijskih usluga, da reaguje i adekvatno tretira ovakvo postupanje Pink-a", naveo je Birodi.

Teme