Web Analytics
Vučić: Opozicija besmislicama priprema alibi za izborni neuspeh - BetaRS

Vučić: Opozicija besmislicama priprema alibi za izborni neuspeh

Politika | 27.11.2023 | access_time 08:50
Vučić: Opozicija besmislicama priprema alibi za izborni neuspeh
Foto: Beta/Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je nazvao besmislicama stavove opozicije o "lažnim biračima" kao i najave da će u slučaju izborne krađe izaći na ulice.

On je za televiziju Pink ocenio da opozicija takvim stavovim unapred priprema alibi za izborni poraz, 17. decambra.

"Znaju njih 17 (izbornih lista) da će da izgube od jedne liste (Srbija ne sme da stane)", rekao je Vučić.

Kazao je i da aktulena opozicija nikada nije čestitala pobednicima na izborima, te ponovio da će on, u slučaju da lista "Srbija ne sme da stane" izgubi, to uraditi u izbornoj noći.

Ponovio je i da će, u tom slučaju, podneti ostavku kako bi se pripremili vanredni predsednički izbori.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć rekao da je cilj liste "Srbija ne sme da stane" da na parlamentarnim izborima osvoji 126 mandata, odnosno apsolutnu većinu.

On je za televiziju Pink kazao da "svim srcem" podržava tu listu, te ponovio da je glas za bilo koju drugu listu "glas za (lider Stranke slobode i pravde Dragana) Đilasa.

Kazao je i da izuzetno poštuje trgovce ali da je protiv bilo kakve političke trgovine.

Prema njegovim rečima, na izborima će verovatno biti 18 izbornih lista.

Vučić je rekao i da trenutno, svi zajedno iz opozicije i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), imaju tri do četiri odsto manje od liste "Srbija ne sme da stane".

Kazao je i da sa SPS-om i njihovim liderom Ivicom Dačićem ima korektnu saradnju i dodao da će u ovoj kamapnji posetiti i Jagodinu i Surdulicu.

Prema njegovim rečima, to je izbegavao da radi u prethodnim kampanjama.

"Boriću se za svaki glas", kazao je Vučić koji je Savez vojvodjanskih Mađara nazvao "čvrstim pouzdanim" koalicionim partnerom.

Najavio je i da će od Srpske napredne stranke, koja je okosnica liste "Srbija ne sme da stane" i njenog lidera Miloša Vučevića tražiti da, posle izbora, proširi krug onih s kojima će sarađivati.

Jagodina je sedište Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, inače koaliciong partnera SPS dok je iz Surdulice visoki funkcioner SPS-a Novica Tončev.

Vučić je kazao i da je lista "Srbija en sme da stane" i u Beogradu u prednosti nad opozicojom za četiri do pet odsto, za razliku od pre nekoliko meseci kada je opozicija imala više od osam odsto prednosti.

"Očekujem da ćemo tu prednost da uvećemo", rekao je on.

Teme