Web Analytics
Nikezić (SSP): Nova vlast će otklanjati štetu koju je napravio Vučićev režim - BetaRS

Nikezić (SSP): Nova vlast će otklanjati štetu koju je napravio Vučićev režim

Politika | Izvor: Beta | 27.11.2023 | access_time 11:50
Nikezić (SSP): Nova vlast će otklanjati štetu koju je napravio Vučićev režim
Foto: Beta/MILOS MISKOV
Potpredsednik Stranke slobode i pravde i kandidat za narodnog poslanika na listi "Srbija protiv nasilja" Dušan Nikezić izjavio je danas da će nova vlast otklanjati štetu koju je građanima i privredi napravio režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

"Stavićemo rampu na inflaciju i nećemo povećati cene osnovnih životnih namirnica ni za 14 odsto, a kamoli za vaših 140 odsto. Zaustavićemo prekomerno zaduživanje zemlje i nećemo povećati javni dug ni za dve milijarde evra, a kamoli za vaših 20 milijardi evra", poručio je on predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Nikezić je reagovao na jučerašnju Vučićevu izjavu da opozicija nikada neće moći da uradi ni jednu desetinu onoga što je uradila aktuelna vlast.

"Uložićemo novac u domaću privredu i nećemo davati šačici stranih investitora ni 20 miliona evra godišnje, kamoli vaših 200 miliona evra. Iskorenićemo korupciju i nećemo dozvoliti da nam koruptivni poslovi oduzmu ni jedan evro, a kamoli vaše milijarde evra", naveo je Nikezić.

Dodao je da će nova vlast, predvođena koalicijom "Srbija protiv nasilja", vratiti sve otete penzije i neće penzionerima uzeti ni jedan dinar, "a kamoli 700 miliona evra, koliko je uzela aktulna vlast".

"Povećaćemo plate u zdravstvu, prosveti, vojsci, kulturi... i stvoriti uslove da mladi ostanu u Srbiji, umesto što je u vaše vreme njih 500 hiljada otišlo samo u EU", istakao je Nikezić. 

Po njegovim, rečima građani Srbije žele normalan život i zato će 17. decembra glasati za listu "Srbija protiv nasilja", a Vučićevom režimu "neće pomoći ni predizbornih 20.000 dinara za penzionere, ni 10.000 za srednjoškolce, koje ponovo isplaćuje iz zaduženja".

Teme