Web Analytics
U pojedinim opštinama u Srbiji i danas problemi zbog snega - BetaRS

U pojedinim opštinama u Srbiji i danas problemi zbog snega

Društvo | 27.11.2023 | access_time 12:50
U pojedinim opštinama u Srbiji i danas problemi zbog snega
Foto: Dragan Karadarevic
U Srbiji, zbog snega vanredna situacija je i danas u Babušnici, Novoj Varoši i delovima Vranja, a problema ima sa zavejanim putevima i strujom i na području Ivanjice i Crne Trave.

Putevi Srbije su saopštili da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim saobraćajnicama ima do 10 centimetara snega.

Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

RTS je preneo da je sneg koji je od petka do sinoć padao na teritoriji Ivanjice napravio najveće probleme u snabdevanju električnom energijom, a da je, zbog težine snega u nekim mestima drveće padalo i oštetilo provodnike.

Mehanizacija je na terenu, a po rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića, putni pravci se čiste po prioritetima, pre svega da bi stanovništvo moglo da dodje do zdravstvenih ustanova.

Istakao je da su očišćeni i svi putni pravci kojima deca idu u školu ali da i dalje ima neprohodnih nekategorisanih putnih pravaca.

A na teritoriji Vranja, vatrogasci-spasioci su od jutros imali tri intervencije u planinskim selima, a evakuisane su četiri osobe.

Od početka padavina, za 60 sati, evakuisali su ukupno 36 osoba iz zavejanog autobusa, automobila i kuća.

Rešublički hidrometeorloški zavod (RHMZ) je upozorio da se sutra, u Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

U koševskom području (naročito na jugu Banata) i na planinama duvaće jak i olujni vetar, naročito u prvom delu dana, u Beogradu sa udarima do oko 60 kilometara na sat a na jugu Banata i do 100 kilometara na sat, piše na sajtu RHMZ.

Teme