Web Analytics
Podrška Privredne komore i Srpske asocijacije menadžera razvoju ženskog i omladinskog preduzetništa - BetaRS

Podrška Privredne komore i Srpske asocijacije menadžera razvoju ženskog i omladinskog preduzetništa

Ekonomija | 27.11.2023 | access_time 13:00
Podrška Privredne komore i Srpske asocijacije menadžera razvoju ženskog i omladinskog preduzetništa
Privredna komora Srbije (PКS) i Srpska asocijacija menadžera (SAM) realizovaće niz zajedničkih projekata i aktivnosti usmerenih na podršku razvoju ženskog i omladinskog preduzetništva, saopšteno je danas.

To je potvrđeno Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su u PКS potpisale direktorka Sektora preduzetništva PКS Branislava Simanić i izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

"Država i Privredna komora Srbije prepoznale su omladinsko i žensko preduzetništvo kao važan resurs novog zapošljavanja. Кreiran je čitav niz mera finansijske i nefinansijske podrške sa ciljem jačanja ovoga vida poslovanja", rekla je Simanić.

Podsetila je da su mladima i ženama preduzetnicama ove godine bili na raspolaganju programi u okviru kojih su mladi mogli da ostvare 35 odsto bespovratnih sredstava, žene preduzetnice 40 odsto bespovratnih sredstava, odnosno 50 odsto ukoliko posluju u devastiranim područjima.

Simanić je rekla da postoji i nefinansijska podrška u vidu projekata usmerenih na unapređenje znanja i veština, a Кomora organizuje i besplatne edukacije posvećene digitalizaciji poslovanja i inovativnosti.

„Jedan od ciljeva Srpske asocijacije menadžera jeste unapređenje znanja i veština menadžera i preduzetnika kojima zapravo pružamo platformu za susrete, razgovore, povezivanje i razmenu iskustva. Na taj način, dajemo im podršku i pomažemo da budu bolji i uspešniji u vođenju svojih biznisa. Što imamo više kompanija koje uspešno posluju, imaćemo i bolju privredu i boljitak za sve", istakla je Jelena Bulatović.

Poseban fokus, prema njenim rečima, biće na aktivnostima kojima se omogućava mladima da steknu veštine i znanja koja će im pomoći da napreduju ka uspešnim poslovnim liderima.

"Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Privrednom komorom Srbije definiše pravce zajedničkog delovanja u oblastima od obostranog interesa – razvoju preduzetništva, jačanju menadžerskih znanja, pružanju podrške ženama u preduzetništvu, kao i mladima koji teže da uđu u poslovne vode i pokrenu svoje biznise. Nadam da ćemo, kroz zajedničke aktivnosti i projekte Privredne komore Srbije i SAM-a, dati vetar u leđa upravo njima kojima je podrška najpotrebnija", poručila je Bulatović.

Teme