Web Analytics
Ilon Mask i Netanjahu posetili kibuc razoren napadom Hamasa - BetaRS

Ilon Mask i Netanjahu posetili kibuc razoren napadom Hamasa

Svet | 27.11.2023 | access_time 15:50
Ilon Mask i Netanjahu posetili kibuc razoren napadom Hamasa
Foto: Noah Berger, File/AP
Milijarder i vlasnik društvene mreže Iks (X) Ilon Mask je danas s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom posetio kibuc Kfar Aza kojeg su 7. oktobra napali ekstremisti palestinskog islamskog Hamasa.

"Šokantno je bilo videti poprište masakra", rekao je Mask u razgovoru sa Netanjahuom i dodao da je uznemiren zbog fotografija i video snimaka ubistava civila koje mu je premijer pokazao.

Mask je bio na udaru kritika zbog ocena da antisemitizam cveta na platformi Iks, navodi AP. Liga za borbu protiv klevete (ADL), istaknuta jevrejska organizacija za ljudska prava i drugi kritikovali su Maska jer toleriše antisemitske poruke na platformi otkako ju je kupio prošle godine.

Netanjahu je izrazio nadu da će Mask učestvovati u izgradnji bolje budućnosti na šta je izvršni direktor kompanije Tesla odgovorio da bi voleo da pomogne.

Oni su razgovarali o sukobu, protestima koje je izazvao u svetu, Hamasu i Bliskom istoku, ali nisu govorili o antisemitzmu na društvenim mrežama.

Mask će se danas sastati i s predsednikom Izraela Isakom Hercogom i Benijem Gancom, bivšim ministrom odbrane sada članom Ratnog kabineta.

Izraelski ministar komunikacija Šlomo Karhi je danas objavio da je njegovo ministarstvo sa Maskovom kompanijom "Starlink" za internet-vezu preko sateltita sklopilo ugovor da Maskovi sateliti mogu omogućavati vezu korisnicima u Izraelu samo uz odobrenje Ministarstva komunikacija, što važi i za sada zaraćeni Pojas Gaze.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika