Web Analytics
Veselinović: Gradska vlast mora da omogući subvencije za zamenu ložišta - BetaRS

Veselinović: Gradska vlast mora da omogući subvencije za zamenu ložišta

Politika | 27.11.2023 | access_time 19:30
Veselinović: Gradska vlast mora da omogući subvencije za zamenu ložišta
Foto: Beta/Milan Ilic

Nosilac liste "Srbija protv nasilja" u Beogradu Dobrica Veselinović rekao je da grad mora da omogući subvencije građanima kako bi zamenili svoja individualna ložišta ili se priključili na sistem centralnog grejanja, kako bi se smanjilo zagađenje i poboljšao kvalitet života.

Veselinović je naveo da oko 300.000 domaćinstava u Beogradu koristi šporete i peći na čvrsto gorivo, a da je procena da jedna trećina zagađenja dolazi iz individualnog ložišta, koje dominantno koriste ugalj i drva.

"Ova korumpirana gradska vlast je izdvojila čak 20 miliona za vaučere za sportsku opremu, a za taj iznos smo mogli da zamenimo 10 odsto individualnih ložišta i tako drastično smanjimo zagađenje vazduha u gradu. Podrška investicijama u energetsku efikasnost za naše građane predstavlja direktnu korist", dodao je Veselinović.

Kandidat za gradskog odbornika na listi "Srbija protiv nasilja" Luka Petrović naveo je da nije problem samo zagađenje vazduha, već dobar deo domaćinstava greje samo jednu prostoriju, čime se kvalitet života tokom zimskog perioda značajno narušava.

Zato su Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja pozvali građanke i građane da ako žele da dišu čist vazduh, izađu na izbore i glasaju za njihovu listu Srbija protiv nasilja.

Teme