Web Analytics
Košarkaši Partizana pobedili Borac sa 45 razlike - BetaRS

Košarkaši Partizana pobedili Borac sa 45 razlike

Kosarka | Izvor: Beta | 27.11.2023 | access_time 21:55
Košarkaši Partizana pobedili Borac sa 45 razlike
Košarkaši Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Borac iz Čačka sa 101:56 (24:16, 31:13, 31:14), u utakmici devetog kola ABA lige.

Svi igrači Partizana upisali su se među strelce, a predvodio ih je Tristan Vukčević sa 24 poena uz šest skokova. Mateuš Ponjitka postigao je 13 poena uz sedam asistencija i tri skoka, a Alen Smailagić 13 poena, pet asistencija i tri skoka.

Pi Džej Doužer dodao je 12 poena i četiri asistencije, Frenk Kaminski 10 poena i četiri skoka, a Bruno Kaboklo osam poena i 11 skokova.

U ekipi Borca najefikasniji su bili Ronaldo Segu sa 16 poena i Tajlan Birts sa 11 poena. Filip Rebrača dodao je devet poena i sedam skokova.

Partizan je od početka vodio, a Borac je samo u prvoj četvrtini bio konkurentan, do završnice te deonice, kada su crno-beli stekli 10 poena prednosti.

Posle toga Partizan je pojačao, dobro su njegovi igrači šutirali, a Borac nije uspevao da se snađe. Domaći su iz minuta u mint uvećavali prednost koja je u četvrtoj četvrtini iznosila i 52 razlike - 95:43, posle koša Balše Koprivice.

Ekipa iz Čačka je do kraja pokušavala da ublaži poraz i na kraju je izgubila sa 45 razlike.

Partizan sada ima šest pobeda i tri poraza, a Borac četiri pobede i pet poraza.

U sledećem kolu Partizan će igrati u Železniku protiv FMP-a, a Borac će dočekati Budućnost.

Teme