Web Analytics
Kina pozdravlja sve napore za ublažavanje tenzija u Gazi - BetaRS

Kina pozdravlja sve napore za ublažavanje tenzija u Gazi

Svet | Izvor: Beta | 28.11.2023 | access_time 09:25
Kina pozdravlja sve napore za ublažavanje tenzija u Gazi
Kina pozdravlja sve napore koji su uloženi u ostvarenje prekida vatre i ublažavanje tenzija u Gazi, izjavio je u Pekingu portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin komentarišući sukob Palestine i Izraela, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Izrael i Hamas su oslobodili tri grupe zarobljenika otkada su postigli sporazum o prekidu vatre, podsetio je Vang na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Pekingu.

"Treba da se ohrabruju svi koraci ka miru, bez obzira koliko su oni mali. Treba da se na sve moguće načine zaštite civili, bez obzira koliko je taj zadatak težak", rekao je portparol.

Napomenuvši da su sukobi Palestine i Izraela trajali više od 50 dana, što je dovelo do ogromnih žrtava i ozbiljne humanitarne krize, Vang je ukazao da nasilje ne može doneti pravu bezbednost, dok upotreba sile ne može doneti trajni mir.

Vang je izjavio da Kina pozdravlja sve napore koji pomažu u postizanju prekida vatre i deeskalaciji situacije.

On je pozvao sukobljene strane da s ozbiljnošću sprovede Rezoluciju 2712 Saveta bezbednosti UN i rezoluciju koju je usvojila Generalna skupština UN na vanrednoj sesiji, da zajedno i efikasno sprovode privremeni sporazum o prekidu vatre i da stvore mogućnosti za njegovo produžavanje, kako bi ostvarile istinski i trajni prekid vatre, prenosi CMG.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika