Web Analytics
Turska izručila Zagrebu hrvatskog narko-bosa - BetaRS

Turska izručila Zagrebu hrvatskog narko-bosa

Region | 28.11.2023 | access_time 17:45
Turska izručila Zagrebu hrvatskog narko-bosa
prt. scr policija.gov.rh
 Hrvatski narko-bos Nenad Petrak (43) deportovan je iz Turske i smešten u zatvor u Splitu, objavio je danas MUP Hrvatske.

On je pre desetak dana uhapšen u Istanbulu na osnovu poternice splitskog Županijskog državnog tužilaštva zbog pokušaja ubistva, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski MUP u saopštenju nije objavio ime deportovanog, već samo da je reč o 43-godišnjaku za kojim je bio izdat evropski nalog za hapšenje i raspisana međunarodna poternica na osnovu naloga splitskog tužilaštva.

On je prebačen avionom iz Istanbula u Zagreb, a potom je u ranim jutarnjim satima, u pratnji pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku saradnju, odveden u Split.

U saopštenju je objavljen video akcije koja je, kako je navedeno, prošla bez bezbednosnih incidenata.

Hrvatska agencija Hina prenela je da policija sumnjiči Petraka za učešće u međunarodnom narko-kartelu koji drogu prebacuje iz Južne Amerike u Evropu.

U ovom slučaju, izručenje je traženo zbog pokušaja ubistva Josipa Čubelića u aprilu ove godine na splitskim Skalicama.

Hina navodi da bi Petrak narednih dana trebalo da bude ispitan u vezi pucnjave, a očekuje ga i ispitivanje zbog sumnje da je osnovao zločinačku organizaciju za šverc velikih količina droge. 

Teme