Web Analytics
Gajić (Narodna stranka) obećao suzbijanje korupcija u Beogradu ako postane gradonačelnik - BetaRS

Gajić (Narodna stranka) obećao suzbijanje korupcija u Beogradu ako postane gradonačelnik

Politika | 28.11.2023 | access_time 22:20
Gajić (Narodna stranka) obećao suzbijanje korupcija u Beogradu ako postane gradonačelnik
BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Kandidat Narodne stranke za gradonačelnika Beograda Vladimir Gajić ocenio je danas da korupcija u gradskoj upravi "guši Beograd" i obećao da će je suzbiti ako posle izbora 17. decebra postane gradonačelnik.

On je za televiziji Insajder kazao da će osnovati antikorupcijsko telo, prenela je Narodna stranka.

"Garantujem da mogu da se izborim sa korupcijom i znam kako da to postignem zato što u toj oblasti imam iskustva kao advokat koji se 32 godine bavi i predmetima vezanim za korupciju", rekao je Gajić.

Kazao je da će na ključna mesta u Gradu biti postavljeni stručni ljudi, a ne partijski kadrovi i rekao da "vlast u Beogradu ne sme biti partijski plen, a tako se tretira u poslednjih 30 godina".

"Ti ljudi moraju biti dobro plaćeni, ne mogu vrhunski stručnjaci da rade za platu od 70.000 dinara mesečno zato što su u tom slučaju skloni korupciji i to... traje već pune tri decenije", objasnio je on.

Naveo je da je osnivanje antikorupcijskog tela u Beogradu predviđeno Poglavljem 23 u pregovorima sa EU ali se, kako je kazao, time skoro niko ne bavi.

Govoreći o drugim temama kazao je da Beograđani od novembra do aprila žive "kao u gasnoj komori" i da je najveći zagađivač vazduha termoelektrana u Obrenovcu, a potom i toplane, mala i srednja ložišta, individualne kotlarnice.

"Rešenje je da se spreči dalje nepropisno i nezakonito postupanje najvećih zagađivača... a privatna ložišta takođe moraju da se dovedu u red", rekao je Gajić.

Naveo je da mnogi Beograđani "ni duboko u 21. veku" nemaju kanalizaciju i da je Beograd po tome među poslednjim gradovima u Evropi.

Rekao je da je Beograd "jedina prestonica koja nema Operu" koja bi trebalo da bude izgrađena na Trgu Republike.

Smatra i da je "neophodno da Beograd ponovo dobije gradsku televiziju i gradski radio", te da to ne bi trebalo da budu kanali sa političkim sadržajem, nego sa servisnim informacijama.

Teme