Web Analytics
Veselinović: Kolaps saobraćaja u Novom Beogradu posledica lošeg upravljanja i pogrešnih prioriteta - BetaRS

Veselinović: Kolaps saobraćaja u Novom Beogradu posledica lošeg upravljanja i pogrešnih prioriteta

Politika | Izvor: Beta | 29.11.2023 | access_time 16:55
Veselinović: Kolaps saobraćaja u Novom Beogradu posledica lošeg upravljanja i pogrešnih prioriteta

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" za izbore u Beogradu Dobrica Veselinović ocenio je danas da je i Novi Beograd, iako je deo Beograda s najbolje planiranom i izvedenom saobraćajnom infrastrukturom, postao "sastavni deo kolapsa" saobraćaja u glavnom gradu.

Veselinović je u saopštenju naveo da je to posledica "lošeg upravljanja, pogrešnih prioriteta i loših projekata".

"Katastrofalne saobraćajne gužve s kojima se naše sugrađanke i sugrađani svakodnevno bore, posledica su politike 'više prostora za automobile, a manje za pešake' " i ostale, rekao je on.Autoputem koji je, kako je podsetio, nedavno postao gradska ulica, tokom radnih dana u špicu prođe oko 10.000 ljudi, od čega više od 5.000 u privatnim automobilima, a oko 4.000 u javnom prevozu.

"Umesto širenja ulica i bulevara za privatne automobile i uništavanje zelenila, širićemo mrežu 'žutih traka' i optimizovati linije javnog prevoza. Zajedno ćemo izgraditi Beograd koji poštuje potrebe ljudi, promoviše efikasnost i održivost", kazao je Veselinović.

Plan Zeleno-levog fronta i koalicije "Srbija protiv nasilja" je, kako je naveo, da pretvaranjem zaustavne u "žutu traku" na auto-putu i davanjem prioriteta javnom prevozu, gužve bude manje, a za oko 10 odsto ubrzan protok saobraćaja i ljudi.

"A sve to dobrim planiranjem, bez gotovo ikakvih finansijskih troškova", rekao je Veselinović.

Teme