Web Analytics
Štimac (NADA): Svaka sedma škola u Beogradu nema salu za fizičku kulturu - BetaRS

Štimac (NADA): Svaka sedma škola u Beogradu nema salu za fizičku kulturu

Politika | 29.11.2023 | access_time 22:05
Štimac (NADA): Svaka sedma škola u Beogradu nema salu za fizičku kulturu
Foto: Beta/Milan Ilic

Kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda koalicije "Nada" Vladimir Štimac rekao je danas da čak 40 škola u Beogradu nema salu za fizičku kulturu, "a to je svaka sedma škola u gradu".

Štimac je u gostovanju na Insajder televiziji u emisji Marker ocenio da je sport važan za mlade i da sa decom treba raditi više kao i da je potrebno ukazati im šta su prave vrednosti.

Dodao je i da ne mogu da se dovode kriminalci u emisije i škole, i da deca treba vreme da provode zajedno na terenu ili u nekom sportskom objektu, kako bi bili odvojeni od novih tehnologija, telefona i nasilnih igrica.

Štimac je rekao i da je važno vratiti zajedništvo među decom i da bi trebalo da znaju jedni drugima da pruže ruku i nauče vrednosti koje su potpuno izgubljenje.
"Uz jedan posvećen rad sa tom decom, sa ljudima, mislim da može da se vidi napredak. Zato kažem, 17. decembar je vreme kada to treba da se menja" kazao je on.

Štimac je govoreći o tragediji koja se dogodila 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kazao da je ona poziv da neke stvari moraju da se menjaju iz "srži i temelja".

"U ovom trenutku smo naišli na totalnu razdvojenost gde država nije ništa uradila za te roditelje, za decu, gde se nije ništa promenilo i mislim da je ovo trenutak da dođe do smene vlasti. I ja eto molim ljude da se okrenu nekako, da skupe snagu da izađu na izbore i da počnemo da menjamo tu strukturu, da opet vratimo neke važne stvari u društvo. Da vratimo sramotu, da ljudi osećaju neku sramotu za neke stvari koje su dopuštene", rekao je on.

Teme