Web Analytics
Popović (SSP): U Beograd mora da se vrati normalan i dobar život - BetaRS

Popović (SSP): U Beograd mora da se vrati normalan i dobar život

Politika | 30.11.2023 | access_time 20:10
Popović (SSP): U Beograd mora da se vrati normalan i dobar život
 Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je "slika i prilika beogradske vlasti na čelu sa Aleksandrom Šapićem njegova saradnica Aleksandra Čamagić, koja se sumnjiči da je proneverila pet miliona evra za projekte za sprečavanje vršnjačkog nasilja u godini kada je jedno dete ubilo devetoro dece u osnovnoj školi".


Kako je saopšteno iz SSP, Popović je za televiziju Insajder rekla da "nije pitanje da li će opozicija osvojiti grad i nije pitanje osvajanje bilo čega", već da je "ljudima u Beogradu dosta nesigurnosti u haosu u kojem žive", zbog čega se i deo opozicije okupio u koaliciju "Srbija protiv nasilja", sa namerom "da se vrati normalan i dobar život".

Popović, koja je i prva na beogradskoj izbornoj listi koalicije "Srbija protiv nasilja", je navela da će nova vlast u Beogradu "raditi na sistematskom razvijanju grada u kome se kulturni simboli ne ruše, nema divlje i neplanske gradnje shodno planovima koje će donositi stručnjaci i uprava u saradnji sa građanima".

"Inspekciju i ostale institucije učinićemo transparentnim kako više nikada niko ne može da se bogati na uštrb izgleda Beograda i uspomena Beograđana", rekla je popović.

Na pitanje šta je plan opozicije za Beograd na vodi i Stari savski most ako dođe na vlast, Mila Popović je odgovorila da se "Stari savski most i Sajam neće rušiti".

Na temu saobraćaja, Popović je istakla da će se u prvih šest meseci nove vlasti revidirati plan za metro iz 2011. godine koji su pravili stručnjaci na čelu sa profesorom Vukanom Vučićem, a svi političari izglasali u skupštini grada.

Teme