Web Analytics
Nacionalno okupljanje u Čačku: Povratiti Srbiji dostojanstvo i nacionalni ponos - BetaRS

Nacionalno okupljanje u Čačku: Povratiti Srbiji dostojanstvo i nacionalni ponos

Politika | 04.12.2023 | access_time 08:15
Nacionalno okupljanje u Čačku: Povratiti Srbiji dostojanstvo i nacionalni ponos
Foto: Dveri

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da koalicija "Nacionalno okupljanje", koju ta stranka čini uz pokret Dveri, "ima zadatak da povrati dostojanstvo i nacionalni ponos".

"Srpski narod će odbaciti sve ultimatume koji se nalaze pred njim i 17. decembra biramo da li smo država ili kolonija. Biramo između Ustava i ultimatuma, između Kosova i Metohije i Kurtijeve lažne države", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je na konvenciji te koalicije u Čačku istakla da se o suverenitetu i državi ne pregovara.

"Ne postoji niko u Srbiji ko ima mandat da preda Kosovo i Metohiju i da nas ispiše iz istorije", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Nacionalno okupljanje u Čačku: Povratiti Srbiji dostojanstvo i nacionalni ponos
Foto: Dveri

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović založio za promenu ekonomskog sistema u Srbiji.

On je rekao da su pet osnovnih principa buduće vlasti - jaka ekonomija i domaća privreda, jaka porodica, jaka srednja klasa, novi srpski suverenizam i decentralizacija Srbije.

Obradović je ocenio da su dva najveća "fijaska" aktuelne vlasti politika prema Kosovu i Metohiji i socijalno-ekonomska kriza koja je dovela do osiromašenja građana.

Prema njegovim rečima, vlast Srpske napredne stranke (SNS) se godinama predstavlja kao patriotska, koja brani Srbe na Kosovu i Metohiji, i kao "ekonomski uspešna, koja zapošljava i podiže životni standard građana".

"Francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo, koji je Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, razvejao je lažni patriotizam vlasti, a ogromni skokovi cena i pad kupovne moći građana raskrinkali su lažnu statističku sliku ekonomskog tigra", ocenio je Obradović.

Nacionalno okupljanje u Čačku: Povratiti Srbiji dostojanstvo i nacionalni ponos
Foto: Dveri

Profesor u čačanskoj gimnaziji i publicista Vladimir Dimitrijević ocenio je da je Nacionalno okupljanje neophodno da bi svi shvatili da je Srbija "zakon" i da je "vreme da se ustane u odbranu osnovnih vrednosti i istina".

"Ja sam za Nacionalno okupljanje jer nisu izdali srpsko i nisu izdali sebe. Kada se Srbija preporodi niko neće hteti da ode iz nje, a svi će želeti da se vrate", rekao je Dimitrijević.

Publicista i pisac Igor Ivanović je ocenio da je Nacionalno okupljanje "treći put".

"Cilj će biti da uspemo da napravimo treći put, koji je težak, put na kojem moramo biti spremni na žrtvu. Srbija ima šansu da bude uređeno društvo i da vodi suverenu politiku i izbegne da bude kolonija", rekao je Ivanović.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković je ocenila da se Nacionalno okupljanje bori za život, dostojanstvo svih porodica i za opstanak države, a najveću borbu vodiće protiv siromaštva.

"Promena ekonomske politike je moguća, ali je preduslov za to da se zaustavi pljačka i ispitaju nelegalno stečena bogatstva. Korupciju ćemo tretirati kao izdaju, a korumpirane političare kao izdajnike", rekla je Milenković Kerković.

Predsednik Političkog saveta Zavetnika Dušan Proroković ocenio je da aktuelnoj vlasti ne treba čovek "koji je svoj na svome i nezavisan".

"Njima trebaju robovi. Mi želimo smenu generacija i želim da imamo državu koja će štititi svakog njenog građanina", rekao je Proroković i dodao da Nacionalno okupljanje ima za cilj da zaustavi francusko-nemački plan i da će to uraditi.

Teme